„Tiesą pasakius, mielinius blynus aš pati kepu ne tik per Užgavėnes, nes jie man labai patinka. Šie blynai gaunasi labai skanūs, purūs ir neprisigėrę riebalų – tiesiog fantastiškai gardūs! Šių blynelių ingredientai gana panašūs į kitų, tik skiriasi pats gamybos procesas“, – sako recepto autorė.

Mieliniai blynai (Nuotr. worldrecipes.eu)

Mieliniai blynai (Nuotr. worldrecipes.eu)

Ingredientai: šiltas pienas: 500 mililitrų; sausos mielės: 3,5 gramo (1 nubraukto arbatinio šaukštelio); miltai: ~4 puodelių; kiaušiniai: 2; cukrus: 2 valgomųjų šaukštų; druska: 0,5 arbatinio šaukštelio; vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio; aliejus: 1 valgomojo šaukšto; razinos: 2 saujų (nėra būtina).

GAMINIMAS

Iš pradžių pieną sumaišome su mielėmis ir dviem puodeliais miltų. Uždengiame rankšluosčiu ir padedame šiltai maždaug 30 minučių.

Paskui dedame tiek miltų, kad gautųsi nuo šaukšto krentanti tešla. Tada kiaušinius išplakame su druska, cukrumi, vanilės ekstraktu ir aliejumi, atsargiai įmaišome į tešlą.

Suberiame ir įmaišome razinas. Dar kartą uždengiame ir paliekame šiltai maždaug 20 minučių. Po to kepame nedideliame kiekyje aliejaus ant vidutinio karštumo ugnies.

REKLAMA

Po galutinio pakildinimo tešlos jokiu būdu nemaišome! Tiesiog kabiname šaukštu nuo krašto ir dedame į keptuvę. Blynai pučiasi tiesiog akyse ir labai greitai kepa, tad nerekomenduoju eiti plauti indų palikus juos be priežiūros.

Patiekiame su savo mėgstamais pagardais ir lepinamės!

Šaltinis: worldrecipes.eu

Gražina
2020-02-23 15:41:58
Ir pridegę!!!
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Gražina 2020-02-23 15:41:58
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Ir pridegę!!!   ATSAKYTI

Top Video

Kosinčia keleive pasiskundęs autobuso vairuotojas po savaitės mirė nuo koronaviruso
DABAR RODOMA
Kosinčia keleive pasiskundęs autobuso vairuotojas po savaitės mirė nuo koronaviruso
DABAR RODOMA
Farai. Tokio veikėjo „Farai“ jau seniai nefiksavo: epizodas virto tikra tragikomedija
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Profesorius Kasiulevičius įvardijo Lietuvos ir pasaulio galimus scenarijus dėl koronaviruso
DABAR RODOMA
Nepaprasta prieglaudoje gyvenančio keturkojo istorija: visus pasitinka su šypsena
DABAR RODOMA
Sunku patikėti: išsitraukė kamerą pamačius, kaip moteris pilasi kurą
DABAR RODOMA
Farai. „Farų“ operatorius tapo neblaivaus taksisto įniršio taikiniu: tokio protrūkio nesitikėjo
DABAR RODOMA
Moterys parduotuvėje susimušė dėl tualetinio popieriaus: pamatykite vaizdo įrašą
DABAR RODOMA
Užfiksuotas smurto protrūkis vienoje Lietuvos mokykloje
DABAR RODOMA
Farai. Pamatę, kas po avarijos liko iš BMW, pareigūnai liko priblokšti: išgirdo fantastinę istoriją
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Vaikų teisės su tarnybomis laužėsi į butą: mama ir dukra laukė susigūžusios
REKLAMA
Sluoksniuota silkių mišrainė (Nuotr. Lithuanian in the USA)
„Kaip ir pas daugumą lietuvių, silkė pataluose yra labai dažnas patiekalas ne tik ant Velykų stalo, bet ir kitų didesnių švenčių proga. Tai jau beveik tradicija. Šis patiekalas ...
Šokoladainis su bananais (Nuotr. Samčio užrašai)
„Turėti sąžinės balsą ir su juo pasitarti yra gerai ir net būtina, nes kitaip šis šokoladainis dings nuo stalo nesulaukęs kitų ragautojų. Mėgstu šokoladainius ir jau ...
Pyragas su varške (nuotr. Organizatorių)
Artėja spalvingiausios metų šventės – Šv. Velykos, taigi TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia Ieva Pikžirnytė ne tik gamins ...
Bulvių skiltelės su česnaku (Nuotr. Lithuanian in the USA)
„Traškios išorėje, minkštos viduje ir labai skanios česnakinės bulvių skiltelės savo aromatu privilios visus namiškius į virtuvę. Tiems, kas mėgsta česnakines bulvytes, šios ...
Laidos viešnia Karolina Marija Grabinskienė  (nuotr. Organizatorių)
Laidos „La maistas“ viešnia Karolina legendinės „Viduklės koldūnai“ užeigos savininkė, kuri juokiasi, kad pirmiau įkūrė verslą, o tik vėliau išmoko gaminti koldūnus. Mintį apie ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų