Lašiša – vienas svarbiausių britiškos virtuvės maisto produktų. Ši riebi žuvis yra sveika ir skani – gal todėl ji taip mėgstama.

Kepta lašiša (nuotr. 123rf.com)

Kepta lašiša (nuotr. 123rf.com)

Be to, jei žinote, ką darote, iš jos patiekalus ruošti visai nesudėtinga. Tačiau verta atkreipti dėmesį į keletą dažnų klaidų, susijusių su lašišos ruošimu, rašoma dailystar.co.uk.

Jei jau esate namuose ruošę keptuvėje ar orkaitėje keptą lašišą, puikiai žinote, kaip sudėtinga išgauti traškią odelę. Be to, žuvis gali priskresti prie keptuvės, suirti ir atrodyti neskaniai.

Laimei, „MasterChef“ laidos vedėjas Marcus Wareingas atskleidė, kaip užkirsti šioms problemoms kelią. Savo knygoje „Marcus Wareing New Classics“ žymus virtuvės šefas rašo, kad visuomet reikėtų naudoti keptuvę nelimpančiu dugnu.

Jis taip pat įspėja, kad didelė klaida yra bandymai lašišą apversti per anksti. Jei taip darysite, žuvis gali sukristi dar neįdėta į lėkštę. Jis sako: „Lašiša yra puikiai gaminimui namuose tinkanti žuvis – dėl natūralių joje esančių aliejų ji visuomet bus gardi.

Jei norite, galite įsigyti ir lašišos filė be odelės, bet jei nuspręsite ją palikti, štai traškios odelės paslaptis: kepkite žuvį karštoje keptuvėje nelimpančiu dugnu, kad traškumas susiformuotų pamažu.

REKLAMA

Lašišą į keptuvę dėkite odele žemyn ir jos nejudinkite, kol odelė kraštuose nebus parudavusi – taip ji nepriskres prie keptuvės.“

Tad kaip išsikepti tobulos lašišos?

Savo knygoje Marcus atskleidžia visus geriausius savo žuvies gaminimo patarimus. Jis rašo: „Norėdami išsikepti lašišos, didelėje keptuvėje nelimpančiu dugnu ant didelės kaitros įkaitinkite augalinio aliejaus.

Kai aliejus bus įkaitęs, lašišą iš abiejų pusių paskaninkite jūros druska ir tuomet ją dėkite į keptuvę odele žemyn, ir kepkite 4–5 minutes. Kai odelė bus traški, atsargiai lašišą apverskite ir apkepkite kitą jos pusę.

Priklausomai nuo filė storio, kepkite dar 4–6 minutes, žuvis iš išorės bus traški, o viduje – kaip tik iškepusi. Tuomet nuimkite nuo kaitros, perkelkite žuvį į lėkštę ir porai minučių palikite.“

Štai ir viskas – tobulai keptuvėje iškepusi lašiša kiekvieną kartą.

Va tep
2020-02-17 11:12:42
Ir toliau kepsim neteisingai. Ir skanu, o cia kiekvienas mat aiskins savo gudrybes.
Mes savu gudrybiu turim, o kitaip iskepta mums neskanu.
Dar reikejo antraste parasyti kitaip: "Pamirskite viska, ka zinojote apie lasisos kepima", butu daugiau juoko
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Alvydas 2020-02-18 22:43:10
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Lašišą reikia kepti orkaitėje ir be jokiu vartymų ir aliejaus. Ačiū už bevertį patarimą!   ATSAKYTI
Va tep 2020-02-17 11:12:42
Pranešti apie netinkamą komentarą
-2
Ir toliau kepsim neteisingai. Ir skanu, o cia kiekvienas mat aiskins savo gudrybes.
Mes savu gudrybiu turim, o kitaip iskepta mums neskanu.
Dar reikejo antraste parasyti kitaip: "Pamirskite viska, ka zinojote apie lasisos kepima", butu daugiau juoko
   ATSAKYTI
ticatchla 2020-02-16 23:09:14
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Baltijos com - pаžinčių svеtаinė suaugusiеms, nоrintiеms susirasti partnеrį, nоrintiems pаsimylėti   ATSAKYTI
Tadas 2020-02-16 14:23:21
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Nu stebuklu stebuklas...kitaip nepavadinsi"aso" recepta   ATSAKYTI

Top Video

Kosinčia keleive pasiskundęs autobuso vairuotojas po savaitės mirė nuo koronaviruso
DABAR RODOMA
Kosinčia keleive pasiskundęs autobuso vairuotojas po savaitės mirė nuo koronaviruso
DABAR RODOMA
Farai. Tokio veikėjo „Farai“ jau seniai nefiksavo: epizodas virto tikra tragikomedija
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Profesorius Kasiulevičius įvardijo Lietuvos ir pasaulio galimus scenarijus dėl koronaviruso
DABAR RODOMA
Nepaprasta prieglaudoje gyvenančio keturkojo istorija: visus pasitinka su šypsena
DABAR RODOMA
Sunku patikėti: išsitraukė kamerą pamačius, kaip moteris pilasi kurą
DABAR RODOMA
Farai. „Farų“ operatorius tapo neblaivaus taksisto įniršio taikiniu: tokio protrūkio nesitikėjo
DABAR RODOMA
Moterys parduotuvėje susimušė dėl tualetinio popieriaus: pamatykite vaizdo įrašą
DABAR RODOMA
Užfiksuotas smurto protrūkis vienoje Lietuvos mokykloje
DABAR RODOMA
Farai. Pamatę, kas po avarijos liko iš BMW, pareigūnai liko priblokšti: išgirdo fantastinę istoriją
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Vaikų teisės su tarnybomis laužėsi į butą: mama ir dukra laukė susigūžusios
REKLAMA
Kiaušinienė  (nuotr. Shutterstock.com)
Žymusis virtuvės šefas Gordonas Ramsay labai rimtai žiūri į kiaušinienes. Jis virėjus vertina pagal tai, kaip jie sugeba iškepti šį populiarų pusryčių patiekalą. „YouTube“ ...
Įdaryti kiaušiniai (Nuotr. Rasos virtuvės užrašai)
„Šventinio Velykų stalo patiekalas – gardūs įdaryti kiaušiniai. Šis receptas tiks ir po Velykų, kai lieka kiaušinių, o valgyti įprastai jų jau nebesinori“, – sako ...
Patiekalai Velykų stalui (nuotr. Organizatorių)
Artėja spalvingiausios metų šventės – Šv. Velykos, taigi TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia Ieva Pikžirnytė ne tik gamino ...
Sluoksniuota silkių mišrainė (Nuotr. Lithuanian in the USA)
„Kaip ir pas daugumą lietuvių, silkė pataluose yra labai dažnas patiekalas ne tik ant Velykų stalo, bet ir kitų didesnių švenčių proga. Tai jau beveik tradicija. Šis patiekalas ...
Šokoladainis su bananais (Nuotr. Samčio užrašai)
„Turėti sąžinės balsą ir su juo pasitarti yra gerai ir net būtina, nes kitaip šis šokoladainis dings nuo stalo nesulaukęs kitų ragautojų. Mėgstu šokoladainius ir jau ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų