Pasakė, kodėl negalima išmesti kaulų ir daržovių lupenų: nuo šiol darysite tik taip

Virtuvės šefas įspėja visus gaminančius namuose nedaryti vienos dažniausių klaidų virtuvėje. Viena didžiausių nuodėmių virtuvėje – išpilti tai, ką jis vadina „skystu auksu“.

Daržovių lupenos (nuotr. 123rf.com)

Daugelis gaminančių namuose yra kalti dėl šios virtuvės nuodėmės. Nors virėjai, naudodamiesi kaulais ir kremzlėmis bando įrodyti, kad kiekviena maisto dalis gali būti panaudojama, daugelis iš maisto gaminimo entuziastų to nepadaro.

Naudoti nuo mėsos likusius likučius yra lengviau, nei galite pamanyti. Daugelis juos verda, kad gautų sultinius, kuriuos vėliau gali naudoti gamindami kitus patiekalus arba įvairiems padažams gaminti.

„Reddit“ platformoje žmonės atskleidė, kiek daug įvairiųto  panaudojimų būdų yra iš tiesų.

Vienas dažnai gaminantis namuose narys rašė: „Taupykite visus kaulus ir daržovių lupenas. Laikykite juos plastikiniame indelyje arba užšaldykite šaldiklyje. Kai surinksite pakankamai daug, iš jų išeis puikus sultinys, kuris taps puikiu bet kokios sriubos pagrindu. Be to, tai sumažins išmetamą maisto kiekį“.

Sultinys

Mėgėjams pritarė ir virtuvės šefai: „Mes tokį sultinį vadiname „skystu auksu: ir naudojame jį gamindami beveik viską“.

Kitas sakė: „Taip ir viską sudėkite ant kepimo popieriaus ir prieš pradėdami virti sultinį šiek tiek pakepinkite su druska ir pipirais. To išmoko iš virėjo draugo.“

Trečiasis pridūrė: „Naminis sultinys yra geriausias. Nėra jokio pakaitalo. Pradėję jį naudoti, daugiau nieko nebenaudosite.“


Rašyti komentarą...
L
Liepa
2020-02-19 21:31:08
Pranešti apie netinkamą komentarą
Nejuokinkit su tomis lupenomis ir kaulais
Atsakyti
0

E
Edvardas
2020-02-19 17:18:27
Pranešti apie netinkamą komentarą
O lupenos prie kokio sultinio?
Atsakyti
-1

A
2020-02-20 19:57:34
Pranešti apie netinkamą komentarą
Čia labai geras sultinys kiaulėms.
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (1)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų