REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Virtuvės šefas įspėja visus gaminančius namuose nedaryti vienos dažniausių klaidų virtuvėje. Viena didžiausių nuodėmių virtuvėje – išpilti tai, ką jis vadina „skystu auksu“.

Virtuvės šefas įspėja visus gaminančius namuose nedaryti vienos dažniausių klaidų virtuvėje. Viena didžiausių nuodėmių virtuvėje – išpilti tai, ką jis vadina „skystu auksu“.

REKLAMA

Daugelis gaminančių namuose yra kalti dėl šios virtuvės nuodėmės. Nors virėjai, naudodamiesi kaulais ir kremzlėmis bando įrodyti, kad kiekviena maisto dalis gali būti panaudojama, daugelis iš maisto gaminimo entuziastų to nepadaro.

Naudoti nuo mėsos likusius likučius yra lengviau, nei galite pamanyti. Daugelis juos verda, kad gautų sultinius, kuriuos vėliau gali naudoti gamindami kitus patiekalus arba įvairiems padažams gaminti.

„Reddit“ platformoje žmonės atskleidė, kiek daug įvairiųto  panaudojimų būdų yra iš tiesų.

Vienas dažnai gaminantis namuose narys rašė: „Taupykite visus kaulus ir daržovių lupenas. Laikykite juos plastikiniame indelyje arba užšaldykite šaldiklyje. Kai surinksite pakankamai daug, iš jų išeis puikus sultinys, kuris taps puikiu bet kokios sriubos pagrindu. Be to, tai sumažins išmetamą maisto kiekį“.

REKLAMA
REKLAMA

Mėgėjams pritarė ir virtuvės šefai: „Mes tokį sultinį vadiname „skystu auksu: ir naudojame jį gamindami beveik viską“.

Kitas sakė: „Taip ir viską sudėkite ant kepimo popieriaus ir prieš pradėdami virti sultinį šiek tiek pakepinkite su druska ir pipirais. To išmoko iš virėjo draugo.“

Trečiasis pridūrė: „Naminis sultinys yra geriausias. Nėra jokio pakaitalo. Pradėję jį naudoti, daugiau nieko nebenaudosite.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų