naujienų portalas tv3.lt
2020.01.24 11:30

Tinklaraštininkė Rasa siūlo išbandyti labai gardžią vištienos mišrainę. Ji tinka ne tik šventėms, bet ir ant įprasto kasdienio stalo. Tai – karališkos, pasakiškai skanios.

Karališka mišrainė pagal Rasą: tikrai kartosite

Karališka mišrainė pagal Rasą: tikrai kartosite

Jums reikės:

300 gramų vištienos filė, 250 gramų virtų arba konservuotų raudonųjų pupelių, 300 gramų marinuotų pievagrybių, 50 gramų graikiškų riešutų, 1 mėlynojo svogūno, šviežių krapų, kario, majonezo.

Svogūnų marinatui: pusės šaukšto verdančio vandens, 2 šaukštų obuolių acto, 1 šaukštelio cukraus, pusės šaukštelio druskos.

Iš pradžių vištienos filė nuplauname po šaltu vandeniu ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu.

Vištieną įtriname druska bei kario prieskoniais iš abiejų pusių. Įkaitiname augalinį aliejų keptuvėje ir įdedame paruoštą vištienos filė, kepame po maždaug 2 minutes kiekvieną pusę.

Paskui įpilame į keptuvę pusę stiklinės verdančio vandens, uždengiame dangčiu ir dar kepame maždaug 15-20 min.

Iškepusią vištieną atvėsiname ir supjaustome mažais gabaliukais.

Marinuokite svogūną: Supjaustome svogūną nedideliais kubeliais. Į indelį sudedame supjaustytą kubeliais svogūną, įberiame cukraus, druskos, įpilame acto ir verdančio vandens, išmaišome ir paliekame marinuotis maždaug 15 minučių. Sausoje keptuvėje paskrudiname graikinius riešutus. Pravėsusius riešutus smulkiai sukapojame peiliu (bet ne iki miltų).

Į dubenį sudedame supjaustytus pievagrybius, vištieną, nuspaustus marinuotas svogūnus, pupeles, susmulkintus riešutus ir krapus.

Įdedame majonezo arba grietinės ir viską gerai išmaišome. Lepinamės!

Šaltinis: Rasos virtuvės užrašai 

Lilija
2020-01-24 22:13:46
Aš pilu piena baigiant virti kukuliukam ir dar paverdu kelias minutes
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Lilija 2020-01-24 22:13:46
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Aš pilu piena baigiant virti kukuliukam ir dar paverdu kelias minutes   ATSAKYTI
aha 2020-01-24 19:38:37
Pranešti apie netinkamą komentarą
-2
Jei karaliai taip skurdziai maitintusi jie butu kaimieciai...   ATSAKYTI

Top Video

Praeities žvalgas. Lietuvis apsilankė apleistoje Estijos pionierių stovykloje: vaizdai sukėlė gailestį
DABAR RODOMA
Praeities žvalgas. Lietuvis apsilankė apleistoje Estijos pionierių stovykloje: vaizdai sukėlė gailestį
DABAR RODOMA
Farai. Ne iš kelmo spirta pardavėja tapo didvyre – lietuvės gudrybė sustabdė vagišių
DABAR RODOMA
Farai. Vairuotojo elgesys pareigūnus išvertė iš koto: mašina nevažiavo, o vyras „vairavo“
DABAR RODOMA
Pasidalijo, ką mama išdarinėjo lėktuve: dukrai teliko rausti iš gėdos
DABAR RODOMA
Pamačius, kaip bandoma išvažiuoti iš automobilių aikštelės aplinkiniai susiėmė už galvų
DABAR RODOMA
Košmaras autobuse: nufilmuota, kas dėjosi viduje per siaubingą avariją
DABAR RODOMA
Internautai negali patikėti savo akimis: neatskiria, kuri yra dukra, o kuri – mama
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Po 12 metų kartu Dianos gyvenimas virto pragaru: istorija – pamoka kiekvienam
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Gimtadienio šventė porai virto pragaru: atėmė keturis vaikus, tarnybos reikalauja tūkstančių
DABAR RODOMA
Visi mes žmonės. Skambinas įvardijo skyrybų su Krysko priežastį: galutinis taškas padėtas tik dabar
REKLAMA
Gurmaniškos idėjos pusryčiams
Šį savaitgalį TV3 laidos „La Maistas“ studijoje laidos šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia  Gabrielė Žutautaitė dalinsis netradicinėmis, bet ...
Perlinių kruopų košė (Nuotr. worldrecipes.eu)
„Ši perlinių kruopų košė pagaminama labai greitai, o taip pat ji yra mano šeimos mėgstamiausia“, – sako recepto autorė. Ingredientai: 100 gramų perlinių kruopų; ~10 gramų ...
Lietuvės konditerės darbai sužavėjo tarptautinio konkurso teisėjus (nuotr. asm. archyvo)
Apie konditerę Daivą Pečiulienę ir jos kuriamus įspūdingus tortus Lietuvoje jau yra girdėjęs ne vienas žmogus. Jos vardas garsiai skambėjo ir tarptautiniame konditerių konkurse ...
Vištienos troškinys su bulvių košės kepurėle (Nuotr. Samčio užrašai)
„Vaikai irgi valgė noriai, o ponas Samtis net pakartojimo prašė. Išvada? O išvada tokia, kad iš paprastų produktų galima susikurti vos ne 10 balų vertą vakarienę“, – sako ...
Rausvi blyneliai su morkų uogiene (nuotr. Organizatorių)
Savaitgalį TV3 laidos „La Maistas“ studijoje šeimininkavo vyrai – šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos svečias Dominykas Bagdonas iškepė gausybę ...
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų