Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tinklaraštininkė Audronė Zemenskienė, tinklaraštyje „Gamink su Audrone“ pasidalijo pieniškos bulvių kukulių sriubos receptu, kuri akimirksniu surinko šimtus patiktukų ir reakcijų. Šis receptas nukėlė tinklaraščio sekėjus į vaikystę.

Tinklaraštininkė Audronė Zemenskienė, tinklaraštyje „Gamink su Audrone“ pasidalijo pieniškos bulvių kukulių sriubos receptu, kuri akimirksniu surinko šimtus patiktukų ir reakcijų. Šis receptas nukėlė tinklaraščio sekėjus į vaikystę.

REKLAMA

„Aš labai gerai prisimenu, kai Mama virdavo šią sriubą ir kaip mes ją su malonumu valgydavom. O dar mes darydavom taip: išgeriam, o tiksliau išsiurbiam su broliu pieną, o tada valgydavome kukulius“, - rašo Audronė ir dalijasi laiko patikrintu receptu.

Reikės:

3 virtų bulvių, 4 žalių bulvių, 2 v.š krakmolo (1 + 1), žiupsnelio druskos, pieno, sviesto.

Gaminimo eiga:

Virtas bulves sugrūdau. Žalias bulves sutarkavau ir išspaudžiau skystį.

Dubenyje sumaišiau virtas ir takuotas bulves, įdėjau krakmolą, pagardinau druska. Iš paruoštos masės formavau nedidelius kukulius.

REKLAMA
REKLAMA

Į puodą su verdančiu ir sūdytu vandeniu, įdėjau krakmolą ( krakmolą sumaišiau su keliais šaukštais vandens ) ir sudėjau kukulius. Kukuliams iškilus į paviršių, paviriau dar 7 - 10 min.

Kukulius išgrėbiau kiaurasamčiu, įdėjau sviesto, užbalinau pienu ir vuolia. Vaikystės sriuba pagaminta. Šaltinis: Gamink su Audrone 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų