„Prigyriau, išpasakojau savo kolegei  kokie jie nuostabūs, kaip paprasta, palyginus su tais tikraisiais Kijevo kotletais, juos pagaminti, ir mėgautis beveik skanesniais už tikruosius. Ir nė kiek neperdėjau, nes jie nuo šiol mūsų šeimos vienas iš mėgstamiausių vištienos patiekalų“, – sako recepto autorė.

Kijevo kotletai (Nuotr. Laisvalaikis virtuvėje)

Kijevo kotletai (Nuotr. Laisvalaikis virtuvėje)

Reikia: ~650 vištos krūtinėlės (jau be kaulo); 180 g varškės; 1 kiaušinio; ~1 a.š. druskos; maltų pipirų pagal skonį (naudojau baltuosius); 1/2 a.š. vištienos prieskonių (arba savo mėgstamų prieskonių); 80–100 g sūdyto kambario temperatūros sviesto (ne mažiau nei 82%); šviežių arba šaldytų petražolių ir krapų (naudojau šaldytus); miltų, maltų džiūvėsėlių ir poros kiaušinių kotletų apvoliojimui; aliejaus kepimui.

GAMINIMAS

Pirmiausia pasiruošti sviestą, į jį įmaišyti smulkintus krapus ir petražoles, suformuoti ovalą ir padėti į šaldytuvą sutvirtėti. Vištos krūtinėlę sumalti, sudėti į dubenį, ten pat sukrėsti ir varškę, mušti kiaušinį, suberti visus prieskonius ir gerai išminkyti iki vienalytės masės. 

REKLAMA

Drėgnomis rankomis imti mėsos masės (nedaryti labai didelių, patarčiau šiek tiek mažesnius nei įprasti), delne paplojus, dėti po gabalėlį sviesto ir formuoti į cepelinų formą panašius kotletukus. 

Apvoliojimui viename dubenėlyje išplakti kiaušinius su ~80–100 ml šalto vandens, kitame berti kelis šauktus maltų džiūvėsėlių, dar kitame – šaukštą miltų. Suformuotus kotletukus po vieną apvolioti pirmiausia miltuose, tada kiaušinių plakinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose (aš taip voliojau du kartus, tik į miltus vieną, gaunasi tada tvirta plutelė, todėl patariu ir jums. O jei voliosite tik kartą, tada turbūt užteks ir vieno kiaušinio, atitinkamai vandens mažiau).

Apvoliojus taisant formą dar švelniai spaudžiant apglostyti, kad džiūvėsėliai gerai priliptų.

Keptuvėje pilti aliejų (pilti tiek, kad sudėjus kotletus apsemtų bent iki trečdalio) ir gerai įkaitinti. Kaitrą sumažinti iki minimalios ir dėti kelis kotletukus (aš kepiau po 6 vnt). Vis vartant iš visų pusių kepti kol gražiai apskrus ir paruduos. Išimtus iš aliejaus sudėti ant popierinių servetėlių ar popierinio virtuvinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius. Skanaus!

Šaltinis: worldrecipes.eu/ tinklaraštis Laisvalaikis virtuvėje

Aš...
2019-11-19 15:01:31
Čia ne Kijevo kotletas, gal ir skanus bet ne Kijevo. Ir žimiai greičiau išmušti krūtinėlę neigu ją sumalti
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Indre 2019-11-28 00:07:59
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Esu gaminus pagal si recepta anksciau, gaunasi tikrai skanus kotletai :-) O kas rasote neigiamus komentarus, gal geriau idekite savo receptus, kuriuos gales kiti ivertinti :-)   ATSAKYTI
Jūratė 2019-11-20 08:44:58
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Kijevo kotletą reikia gaminti iš nemaltos mėsos   ATSAKYTI
Niekas 2019-11-20 00:31:35
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Teisingai sakai.... cia bet kas tik ne kijevo kotletas. beje, nereikia cia lia lia.. kas cia sunkaus jei daugiausia laiko uzima ju virimas o ne paruosimas :)   ATSAKYTI
XX 2019-11-19 20:50:58
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Na, mano šeima turi ką MYLĖTI ir be kotletų. Nemyli jie nei barščių, nei silkės :)
O ar pamėgs, pamatysim.    ATSAKYTI
Aš... 2019-11-19 15:01:31
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Čia ne Kijevo kotletas, gal ir skanus bet ne Kijevo. Ir žimiai greičiau išmušti krūtinėlę neigu ją sumalti   ATSAKYTI

Top Video

TV3 Žinios. Pajūryje nebelieka vietos: poilsiautojų Palangoje ir Šventojoje daugėja kasdien
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Pajūryje nebelieka vietos: poilsiautojų Palangoje ir Šventojoje daugėja kasdien
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Advokatas prabilo apie liudijimus, ką Pinikas darė prie žuvusios Didžiūnaitytės kūno
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Nušauto policininko šeimą pasiekė piniginė parama: iš viso – kiek daugiau nei 33 tūkst.
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Dėl vietoj dušinių Palangoje išdygusio namo surengta akcija: žmonės atėjo pasiruošę išsimaudyti
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Kaimynai sukrėsti dėl pro langą iškritusio ir žuvusio penkiamečio: tėvai vaikais labai rūpinosi
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Su oro balionais į audrą patekę dalyviai papasakojo, ką patyrė skubiai leisdamiesi
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Punios šilas ir vėl specialistų akiratyje: šile įsisiautėjo kenkėjai
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Vos tik paskelbus sprendimą apie atidaromą sieną, lietuviai patraukė į Lenkiją
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Lietuva dėl Astravo sulaukė paramos iš Lenkijos: žada taip pat nepriimti
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Per Kuršių marias kelte plaukę keleiviai sulaukė netikėtos staigmenos
REKLAMA
Vištienos petukai (Nuotr. Viktorijos virtuvė)
„Ši vištiena mums yra skaniausias patiekalas. Pradedi ir negali sustoti, kol nesusitinki ties paskutiniu petuku, kuriuo nepasidalini. Šįkart sugudravau ir vištieną kepiau ...
Egzotiškos ančių širdelės  (nuotr. Organizatorių)
TV3 laidos „Skaniai ir paprastai“ vedėjas profesionalus šefas Gediminas nenustoja stebinti ir siūlo pasigaminti Azijos įkvėptus patiekalus. Jie yra nuostabūs tuo, kad visada ...
Tortilijų suktinukai (Nuotr. Skanūs kąsneliai)
Vasaros vakarais laukiate svečių? O galbūt norite pagaminti greitų užkandžių šeimai? Tuomet jums puikiai pravers šis tortilijų suktinukų receptas, kuriuo su skaitytojais ...
Puikus marinatas daržovėms (Nuotr. Oditėlės blogas)
„Noriu pasiūlyti labai paprastą ir be galo skanų marinatą, kuris turi malonią rūgštelę. Užpilti marinatu galite bet kokias mėgstamas daržoves – agurkus, pomidorus, paprikas, ...
Pasakė, kodėl braškės būna karčios: tai lemia 1 veiksnys (nuotr. Organizatorių)
Kvapnios, saldžios, sultingos – be braškių turbūt daugelis neįsivaizduoja vasaros. Taigi, ši TV3 „Ūkio šefas“ laida skirta šioms nuostabioms vasaros uogoms. Laidos vedėjas ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų