REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
28
Garsusis Tauragės ketvertukas atšventė gimtadienį (nuotr. asm. archyvo)

Turbūt nėra nė vieno Lietuvoje, kuris nežinotų, kad Tauragėje gyvena išskirtinė šeima – tauragiškė Lina Strangienė ir žavingosios jos dukrelės.

28

Turbūt nėra nė vieno Lietuvoje, kuris nežinotų, kad Tauragėje gyvena išskirtinė šeima – tauragiškė Lina Strangienė ir žavingosios jos dukrelės.

REKLAMA

Mergytės ne veltui vadinamos garsiosiomis – jos gimė tą pačią dieną ir iškart buvo pavadintos garsiuoju Tauragės ketvertuku.

Deja, tačiau ne tik teigiamomis emocijomis paženklintas Linos ir mergyčių gyvenimas. Netrukus po gimdymo moteris su mergytėmis buvo palikta vyro, todėl keturias dukrytes ir paauglį sūnų liko auginti visiškai viena.

Nepaisydama sunkumų ir kliūčių, moteris nepasidavė – dabar ji šypsosi, tvirtai stovi ant kojų ir žino, kad turi pačią tikriausią atramą – penkis vaikus, kuriems ji yra pati svarbiausia pasaulyje.

Atšventė gimtadienį

Šią savaitę Tauragės ketvertuko dienos buvo ypatingos. Mergytės atšventė ketvirtąjį gimtadienį. Mama Lina neslepia – didelės puotos nekėlė, tačiau malonūs rūpesčiai, kaip pasiruošti šventei, jos neaplenkė.

REKLAMA
REKLAMA

„Ruošėmės gimtadieniui įprastai, paminėjome namuose. Užsakiau tortą, užkandžių“, – pasakoja Lina.

Vis dėlto, mergyčių gitmtadienyje tėtis nepasirodė, todėl ketvertukas žvakutes pūtė su mama, vyresniuoju broliu ir krikšto tėvais. 

REKLAMA

Mergytės jokių didelių reikalavimų dovanoms nekėlė, joms svarbiausia, kad būtų tortas ir žvakelės. „Į svečius atėjo krikšto tėvai. Mergytės dar per mažos galvoti apie gimtadienio šventę su vaikais. Joms užteko paties žinojimo, kad tai – joms skirta šventė.“

Gavo spalvotų dovanų

Linos teigimu, krikšto tėveliai ketvertuką palepino ir apipylė dovanomis. „Mergytės gavo dovanų kuprinytes, kurios keičia spalvas. Jos šiuo metu labai madingos ir populiarios. Taip pat jos džiaugėsi gautais saldumynais ir balionais“, – sako L.Strangienė.

REKLAMA
REKLAMA

Paklausus, ar sunku auginti jau kiek ūgtelėjusias mergytes, ji tik šypteli. „Nėra lengviau, jei lygintume su tuo metu, kai jos buvo mažos.

Jos labai aktyvios. Deja, ne visada galime su jomis susitarti gražiuoju. Imuosi ir derybų, ir pasipykstame. Visko būna.

Dabar jos viską nori daryti pačios, todėl tikrai nėra lengviau.“

Didysis pagalbininkas – sūnus

Į pagalbą mamai skuba ir paauglys sūnus, kuris sesutes parsiveda iš darželio namo, o vasarą mama dukras patikėdavo jo globai.

„Susitariame su juo, motyvuoju sūnų, kad paglobotų mažyles. Žinoma, ne visada tas noras yra, tačiau turime vieni kitiems padėti.“ Lina juokiasi – Tauragės ketvertukas auga labai aktyvus ir padykęs. „Čia iššūkis mums visiems.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų