Startavusi nauja kulinarinė laida „La Maistas“ – laužo nusistovėjusius standartus ir kviečia į maisto gaminimą pažvelgti kitu kampu. Laidos viešnia – tinklaraščio www.magicmint.lt įkūrėja Natalija Kurganovė išsiskiria nestandartiniais sprendimais virtuvėje ir savo kurtus receptus apibūdina, kaip „maistą su charakteriu“.

Natalija Kurganovė

Natalija Kurganovė

Apie tinklaraštininkės veiklą ir neįprastus pasirinkimus virtuvėje, kalbamės plačiau.

– Papasakokite, kaip jūsų gyvenime atsirado meilė maistui?

– Meilė maistui mano gyvenime buvo visada. Nuo pat vaikystės mačiau mamos pavyzdį, kada ji stengėsi gardžiai pamaitinti visus įmanomus svečius, galbūt tam įtakos turėjo ir jos baltarusiškas kraujas. Stebėjau ją ir galvojau, kad noriu būti kaip mano mama.

REKLAMA

Būdama vaikas jau pradėjau eksperimentuoti su maistu, ragauti įvairiausius jo derinius, o pats pirmasis mano maisto kritikas buvo šuo. Vėliau, po daugybės eksperimentų, mano pagamintą maistą pradėjo valgyti ir žmonės (juokiasi).

– Kaip gimsta jūsų receptai ir iš kur semiatės idėjų?

– Dabar maisto gaminimas taip pat yra intuityvus, atrodo, kad mano sukurti receptai gali priklausyti net nuo nuotaikos ar oro. Gaminant maistą labai mėgstu panaudoti viską, ką randu virtuvėje ir išsiversti be specialaus važiavimo į parduotuvę.

Įkvėpimas dažnai ateina ir iš socialinės medijos, kada pamatau įdomų receptą ir galvoju, kaip galėčiau kitaip pagaminti tą patį patiekalą. Be to, iki šiol mėgstu netradicinius derinius ir ingredientus, kurie Lietuvoje dar daugumai nėra įprasti. Pavyzdžiui, midijos man toks pat įprasta pirkinys, kaip daugeliui bulvės. Taip pat labai mėgstu gaminti aštuonkojus, šukutes ir kitas jūros gėrybes.

Natalija Kurganovė

Natalija Kurganovė

– Tinklaraštis – kaip sekasi jį kurti? Ar susiduriate su kokiais nors sunkumais?

– Gerokai anksčiau kūriau tinklaraštį bendrinėmis temomis, tačiau daugiau nei prieš metus susikoncentravau tik ties maistu, receptais ir maisto fotografija.

Pradžioje rašyti tinklaraštį buvo labai sudėtinga, nes buvau įpratusi receptuose tiksliai nenurodyti ingredientų ir jų kiekio, viską matuodavau žiupsneliais, saujom ir panašiai. Vėliau, draugams paprašius konkrečių kiekių, nurodant gramus ir t.t., kurį laiką teko mokytis ir stengtis save pralaužti konkretinant receptus ir gaminimo eigą.

REKLAMA

– Tinklaraštyje galima rasti daugybę išskirtinių jūsų gamintų patiekalų nuotraukų. Kaip nusprendėte užsiimti ir maisto fotografija?

– Anksčiau dirbau restoranuose marketingo srityje ir buvau atsakinga už maisto fotosesijų idėjas ir organizavimą. Vis dėlto, ilgainiui pastebėjau, kad man įdomiau stovėti kartu su fotografais, mokytis iš jų, nei užsiimti fotosesijos kuravimo darbais.

Pradėjus gilintis labiau, maisto fotografija man pasirodė kaip sudėtingas ir be galo įdomus mokslas. Pradėjau lankyti kursus, mokytis ir profesionalų ir, žinoma, daug praktikuotis. Tai patapo man labai svarbiu hobiu.

– Jūsų receptai išsiskiria ir sveikumu bei maistingumu. Kaip pavyksta sveikos mitybos principus taikyti šeimoje?

– Tiesa, visada gamindama ieškau sveikesnių alternatyvų, o kalbant apie vaikų mitybą, pirmiausia reikia suprasti, kad tėvai yra pavyzdys ir ką valgo jie, tą rinksis ir jų atžalos.

Žinoma, manau, kad kraštutinumų ir ypač griežtos kontrolės nereikia, kadangi visą laiką neapsaugosime vaikų nuo cukraus ar kitų netinkamų mitybos pasirinkimų, juk yra ir močiutės, mokykla, kur vaikai susiduria su nesveiku maistu. Vis dėlto, manau, kad svarbiausia rodyti tinkamą pavyzdį ir atrasti balansą.

– Laidoje „La Maistas“ pristatėte du išskirtinius receptus sveikai vaikų priešpiečių dėžutei. Kodėl pasirinkote būtent juos?

– Vieną iš užkandžių – traškius krekerius be kvietinių miltų, pasirinkau gaminti, nes patys šeimoje bandome naują mitybos kryptį be miltų. Šį užkandį labai pamėgo tiek vaikas, tiek kiti šeimos nariai, todėl labai norėjosi tuo pasidalinti.

Kitas užkandis – sveiki naminiai guminukai buvo desertas, kurį norėjau išmėginti seniai ir laida buvo geras tam postūmis. Džiaugiuosi, kad sveikas saldumynas gavosi puikiai, o ir savo vaiką nustebinau tokiu neįprastu receptu.

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

Sunku būtų patikėti, kaip įvyko avarija, jeigu ne vaizdo įrašas
DABAR RODOMA
Sunku būtų patikėti, kaip įvyko avarija, jeigu ne vaizdo įrašas
DABAR RODOMA
Paviešino brutalų močiutės užpuolimą: lūžo net kaulai
DABAR RODOMA
Aiškėja neapdairios klaidos dėl dingusio 10-mečio Šilutės raj.
DABAR RODOMA
Šokiravo lėktuvo keleivio elgesys – jokio padorumo ir pagarbos
DABAR RODOMA
Dviejų rusų miegas pievoje apkarto – pabudus laukė šokas
DABAR RODOMA
Lėktuvo keleiviai jau atsisveikino su artimaisiai: su siaubu stebėjo skrydį
DABAR RODOMA
Pamačius, ką vyras slapta daro su moterimi – keleivis neištvėrė
DABAR RODOMA
Bandymas pasipuikuoti baigėsi skaudžiai: turės pakloti nemažą sumą
DABAR RODOMA
Kuriozas tiesioginio eterio metu: reporterė net nematė, kas už jos vyksta
DABAR RODOMA
Paviešino sukrečiantį įrašą iš taksi: vairuotoja buvo nedelsiant atleista
REKLAMA
Šviežios bulvytės (Nuotr. Skanus gyvenimas)
Jau mėgaujatės bulvių derliumi, tačiau vis pristinga minčių, kaip jas paruošti? Tai tikrai ne bėda, nes šiandien su jumis dalijamės idealiu bulvių receptu, kurias pagardins ...
Karšti sumuštiniai (Nuotr. Emi receptai)
Savaitgalį norite pasigaminti itin greitų, gardžių užkandžių? Siūlome pasinaudoti šiuo receptu, kuris tikrai nepaliks abejingų. Ingredientai: 300g. keptos arba virtos ...
Varškės obuolių spurgos
Sekmadienio rytą kviečiame pasinerti į rudens karalių – kvapnių obuolių pasaulį. Antroje TV3 laidoje „La Maistas“ garsiausi Lietuvos šefai Tomas Rimydis, Vylius Blauzdavičius ...
Bulvinės bandutės (Nuotr. Neringos blogas)
Šis receptas visiems puikiai žinomas nuo pat vaikystės dienų, tačiau užaugę jį neretai pamirštame. Išbandykite bulvines bandutes pasigaminti savo namuose ir vėl nusikelti į ...
Sourdough duonos skrebutis su avokadu ir kiaušiniu. Shutterstock nuotr.
Duonos istorija skaičiuoja galybę metų, jos receptai per šimtmečius buvo ištobulinti ir praplėsti iki tokios gausos, jog šiandien ji patiekiama net ir prie pačių ...
REKLAMA

TELEVIZIJA

Pasaulio krepšinio čempionato rungtynių tvarkaraštis



×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų