Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio
2019.09.10 11:00

Ruošdami rudeninį patiekalą dažniausiai stengiamės naudoti šviežiausius produktus. O kas gali būti šviežiau nei produktai iš mūsų sodų ar vietos ūkininkų turgaus? Turbūt kiekvienas esame susidūrę su situacija, kai sekmadienį šaldytuvas lūžta nuo produktų, o laiko paruošti tinkamą patiekalą turėsime tik trečiadienį? Niekas nenori išmesti sugedusio maisto. Todėl šį kartą mes ne tik siūlome paprastą gaivaus ir sveiko rudeninio pyrago receptą, bet ir rekomendacijas, kaip tin-kamai laikyti produktus šaldytuve.

Sveiko patiekalo paslaptis – švieži rudens produktai

Sveiko patiekalo paslaptis – švieži rudens produktai

Rudeninis pyragas

Svarbiausia yra paruošti tešlą, o įdarą galime pasirinkti bet kokį, kuris mums patinka – pavyz-džiui, obuolių, slyvų arba daržovių – tokių kaip morkos, kopūstai ar bulvės. Vis dėlto reikia pabrėžti, kad šviežių ingredientų pyragas yra skaniausias, nors tai ne visada įmanoma – todėl labai svarbu žinoti, kaip tinkamai laikyti maisto produktus.

REKLAMA

Sveiko patiekalo paslaptis – švieži rudens produktai

Sveiko patiekalo paslaptis – švieži rudens produktai

Receptas:

Tešlai:

2 stiklinės miltų

½ arb. šaukštelio druskos

1 stiklinė šalto sviesto

½ stiklinės šalto vandens

Įdarui:

1 kg obuolių (arba slyvų, vaisių; galima pakeisti pasirinktomis daržovėmis)

2 šaukštai citrinos sulčių

1 stiklinė baltojo cukraus (taip pat galite naudoti ½ stiklinės baltojo cukraus ir ¼ stikli-nės rudojo cukraus)

¼ stiklinės miltų

1 arb. šaukštelis cinamono

¼ arb. šaukštelio muskato riešuto

Vienas kiaušinio trynys (užtepti ant pyrago)

Šiek tiek sviesto (ištepti skardai)

Paruošimas – nuo 25 iki 35 min:

Tešlos paruošimas:

Dideliame dubenyje sumaišykite druską su miltais, išimkite sviestą iš šaldytuvo ir sutarkuokite. Viską sumaišykite iki vientisos masės. Palaipsniui pilkite vandens ir toliau maišykite. Suminky-kite tešlą į apvalią formą ir palikite valandai atvėsti (galite įdėti į šaldytuvą). Pradėkite ruošti įdarą.

Įdaro paruošimas:

Išimkite obuolius iš šaldytuvo, nuvalykite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Reikėtų pažymė-ti, kad laikydami daržoves ir vaisius šaldytuve – jei jis turi „DoorCooling“ funkciją – neturėsite dėl jų rūpesčių net ir po kelių dienų laikymo. Su šia funkcija šaldytuvas šaldys iki 32 %* grei-čiau ir labiau subalansuotai, tad maistas ilgiau išliks šviežias. Supilkite į dubenį citrinos sultis, suberkite cukrų, miltus, cinamoną ir muskato riešutą. Viską gerai išmaišykite.

Sveiko patiekalo paslaptis – švieži rudens produktai

Sveiko patiekalo paslaptis – švieži rudens produktai

Padalinkite tešlą į dvi dalis, vieną dalį palikite šiek tiek didesnę už kitą. Iškočiokite didesnįjį tešlos gabalą ir paklokite į riebalais išteptą kepimo skardą, paplonindami tešlą ties skardos kraš-tais. Paskleiskite obuolius ant tešlos į kepimo formą. Iškočiokite likusią tešlą tokio pat skers-mens apskritimu, kaip ir kepimo forma, uždėkite ant įdaro ir apspauskite formos kraštus su pir-muoju tešlos pagrindu. Užtepkite pyrago viršų išplaktu kiaušinio tryniu.

REKLAMA

Įdėkite pyragą į iki 220 ºC įkaitintą orkaitę ir kepkite 15 min. Sumažinkite temperatūrą iki 160 ºC ir kepkite pyragą dar 40–45 min, kol jis taps rusvai auksinės spalvos.

Kol pyragas kepa, rekomenduojame pasidomėti, kaip sutvarkyti šaldytuvą ar kaip tinkamai lai-kyti maistą. Tai ypač aktualu rudenį, kai parduotuvių ir ūkininkų turgaus lentynose gausu švie-žių vietinių produktų.

Kartais sustojame ir susimąstome – kodėl yra specialus skyrius vaisiams ir daržovėms? Šis sky-rius padeda išlaikyti drėgmę, pvz., „FRESHBalancer™“ skyrius su keičiamais nustatymais (pa-gal nustatytą rėžimą) padeda vartotojui palaikyti optimalų vaisių ir daržovių drėgmės lygį, ži-noma, juos sudėjus į specialiai suprojektuotas lentynas.

Ir net jei nesate tikri, ar vaisius ir daržoves pakanka laikyti specialiuose skyriuose, rekomenduo-jame pasidomėti, ar šaldytuve yra funkcija „FRESHConverter™“. Kas tai? Ši funkcija leidžia nustatyti optimalią temperatūrą konkrečiam maisto, mėsos, žuvies ar daržovių laikymui.

Sveiko patiekalo paslaptis – švieži rudens produktai

Sveiko patiekalo paslaptis – švieži rudens produktai

Kai neplanuojame vaisių ar daržovių naudoti garnyrui, jų išvaizda paprastai nėra itin svarbi – svarbiausia, kad jie nesugestų. Bet technologijos ekspertai, kuriantys naujausias šaldytuvo funk-cijas, yra vienu žingsniu priekyje – jie sukūrė „LINEARCooling™“ – „LG“ linijinį inventorinį kompresorių, padedantį ilgiau išlaikyti skanesnius ir šviežesnius produktus. Kaip tai įmanoma? Tai įmanoma dėl mažesnių temperatūros svyravimų.

Dažnai laikydami maisto produktus pastebime, kad ant šaldytuvų lentynų yra specialios etiketės, nurodančios įvairius laikymo būdus, o specialus skyrius sulaiko drėgmę ir, priklausomai nuo nustatyto režimo, palaiko optimalų vaisių ir daržovių drėgmės nustatymą (jas sudėjus į specialų skyrių).

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

Sunku būtų patikėti, kaip įvyko avarija, jeigu ne vaizdo įrašas
DABAR RODOMA
Sunku būtų patikėti, kaip įvyko avarija, jeigu ne vaizdo įrašas
DABAR RODOMA
Paviešino brutalų močiutės užpuolimą: lūžo net kaulai
DABAR RODOMA
Aiškėja neapdairios klaidos dėl dingusio 10-mečio Šilutės raj.
DABAR RODOMA
Šokiravo lėktuvo keleivio elgesys – jokio padorumo ir pagarbos
DABAR RODOMA
Dviejų rusų miegas pievoje apkarto – pabudus laukė šokas
DABAR RODOMA
Lėktuvo keleiviai jau atsisveikino su artimaisiai: su siaubu stebėjo skrydį
DABAR RODOMA
Pamačius, ką vyras slapta daro su moterimi – keleivis neištvėrė
DABAR RODOMA
Bandymas pasipuikuoti baigėsi skaudžiai: turės pakloti nemažą sumą
DABAR RODOMA
Kuriozas tiesioginio eterio metu: reporterė net nematė, kas už jos vyksta
DABAR RODOMA
Paviešino sukrečiantį įrašą iš taksi: vairuotoja buvo nedelsiant atleista
REKLAMA
Šviežios bulvytės (Nuotr. Skanus gyvenimas)
Jau mėgaujatės bulvių derliumi, tačiau vis pristinga minčių, kaip jas paruošti? Tai tikrai ne bėda, nes šiandien su jumis dalijamės idealiu bulvių receptu, kurias pagardins ...
Karšti sumuštiniai (Nuotr. Emi receptai)
Savaitgalį norite pasigaminti itin greitų, gardžių užkandžių? Siūlome pasinaudoti šiuo receptu, kuris tikrai nepaliks abejingų. Ingredientai: 300g. keptos arba virtos ...
Varškės obuolių spurgos
Sekmadienio rytą kviečiame pasinerti į rudens karalių – kvapnių obuolių pasaulį. Antroje TV3 laidoje „La Maistas“ garsiausi Lietuvos šefai Tomas Rimydis, Vylius Blauzdavičius ...
Bulvinės bandutės (Nuotr. Neringos blogas)
Šis receptas visiems puikiai žinomas nuo pat vaikystės dienų, tačiau užaugę jį neretai pamirštame. Išbandykite bulvines bandutes pasigaminti savo namuose ir vėl nusikelti į ...
Sourdough duonos skrebutis su avokadu ir kiaušiniu. Shutterstock nuotr.
Duonos istorija skaičiuoja galybę metų, jos receptai per šimtmečius buvo ištobulinti ir praplėsti iki tokios gausos, jog šiandien ji patiekiama net ir prie pačių ...
REKLAMA

TELEVIZIJA

Pasaulio krepšinio čempionato rungtynių tvarkaraštis



×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų