REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš kelias dienas tv3.lt portalas sulaukė skaitytojos Danguolės laiško. Jame ji išliejo pyktį dėl pamatytų nuogų vaikų paplūdimyje. Ji teigė, jog toks vaizdas drumsčia ramybę ir neleidžia atsipalaiduoti. 

Prieš kelias dienas tv3.lt portalas sulaukė skaitytojos Danguolės laiško. Jame ji išliejo pyktį dėl pamatytų nuogų vaikų paplūdimyje. Ji teigė, jog toks vaizdas drumsčia ramybę ir neleidžia atsipalaiduoti. 

REKLAMA

Danguolės išsakytai pozicijai neliko abejinga TV laidų vedėja, dviejų vaikų mama Renata Šakalytė-Jakovleva. Moteris išdėstė savo poziciją ir teigia, kad gražiausias vaikų maudymukas ir yra būtent nuogumas, apie kurį su pasišlykštėjimu kalbėjo skaitytoja Danguolė. 

„Kadangi pati esu mama ir turiu dvi dukras – vienai penkeri, kitai – treji, negalėjau nesureaguoti į tokį Danguolės laišką. Ar tikrai būtina vaikus – ypač mažus, kuriems vieneri, dveji, treji arba ketveri metai skubėti vilkti maudymosi kostiumėliais ir kelnaitėmis? Ir jei kažką glumina vaiko nuogumas, ar tai yra ne to žmogaus problema?

Didesni vaikai jau geba patys nuspręsti, ar nori maudytis tik su „triusikėliais“ ar su maudymosi kostiumėliu - tuomet galvos tėvams sukti nebereikia. Bet jei vaikutis dar visai mažas, jam tikrai nerūpi, kokį maudymosi kostiumėlį išsirinkti – svarbiausia mėgautis nevaržomais judesiais, žaidimais su smėliu, vandeniu ir kad jokie šlapi „triusikai“ netrukdytų pramogauti.

REKLAMA
REKLAMA

Štai mano pirmagimei didžiausias džiaugsmas būdavo pajūryje lakstyti nuogu užpakaliu. Tai truko iki maždaug trejų metų, kol pati nepaprašė manęs nupirkti maudymosi kostiumėlio su mylimo filmuko heroje. Bet net ir po to ji dažnai mesdavo šalin sušlapusį „maudymuką“ ir per bangas šokinėdavo nuoga.

REKLAMA

Kol buvo kūdikiai, į baseinus nešdavausi dukras su specialiomis maudymosi kelnaitėmis, nes dar nemokėjo paprašyti į tualetą. Tačiau vėliau šios problemos neliko. Ir aš niekada nesusimąstydavau, kad jų nuogumas gali kam nors kelti nemalonius jausmus. Juk tai vaikai!

Kiekviena mama ir tėtis patys sprendžia, kaip rengti ar nerengti savo vaikų, kol jie maži. Be to, tėvai juk geriausiai jaučia, kas jų mažyliui labiau patinka – pliuškentis paplūdimyje nuogam ar su maudymosi kostiumėliu. Problema kyla tik tada, kai to suprasti ir priimti negeba aplinkiniai.

REKLAMA
REKLAMA

Tik čia jau esmė ne vaikuose ir jų tėvuose, o tose moteryse ir vyruose, kuriuos toks vaizdas trikdo ar net kelia šleikštulį. Galbūt užkabinama kokia nors nemaloni patirtis? Gal baimės, kurios tūno giliai pasislėpusios pasąmonės spintoje? Pagaliau, diskomfortą patiriantis suaugęs žmogus visada turi pasirinkimą – nežiūrėti, nematyti ar išeiti į kitą maudymosi vietą.

Higiena ir pedofilija šiuo atveju „pritempti“ argumentai. Kodėl? Nes bakterijos puikiai geba prasiskverbti ir pro gražiausias kelnaites ar madingiausius maudymosi kostimėlius.

Be to, ilgai būti su šlapiais rūbais irgi nerekomenduojama. Jei vaikui smėlis ims graužti nuogą užpakaliuką – patikėkit manimi, jūs tai išgirsite būdami net už kilometro! Gąsdinimai pedofilais šiuo atveju irgi prasilenkia su realybe, nes tokius žmones vaikai traukia ir su drabužiais, ir be jų. Deja. Jūs galite savo mažylį apvilkti storiausiais kailiniais, bet tai nesutrukdys piktų kėslų turinčiam suaugusiajam mintyse kurti iškrypėliškus vaizdus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pabaigai noriu pacituoti vieno savo mylimiausių rašytojų – A. de Saint-Exupery žodžius iš „Mažojo Princo“ : visi suaugusieji iš pradžių buvo vaikai (Tik nedaugelis tai atsimena). O gal, žiūrint į žaidžiančius, laimingus ir į suaugusiųjų rėmus neįspraustus vaikus, verta tai prisiminti? Tada labai tikėtina, kad šleikštulio iškreiptą veidą nutvieks nedrąsi šypsena.“

Primename, kad prieš kelias dienas naujienų portalą tv3.lt pasiekė skaitytojos Danguolės laiškas, kuriame ji piktinasi pamatytu vaizdu prie ežero: ji sako negalinti pakęsti paplūdimyje lakstančių nuogų vaikų. 

Visą Danguolės laišką galite skaityti čia. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų