REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gelinis manikiūras išdžiūsta kaip mat, neskilinėja ir laikosi keliomis savaitėmis ilgiau, nei paprastas. Bet žvilgančių nagučių kaina – infekcijų, odos senėjimo ir odos vėžio pavojus, rašoma dailymail.co.uk.

Gelinis manikiūras išdžiūsta kaip mat, neskilinėja ir laikosi keliomis savaitėmis ilgiau, nei paprastas. Bet žvilgančių nagučių kaina – infekcijų, odos senėjimo ir odos vėžio pavojus, rašoma dailymail.co.uk.

REKLAMA

Gelinis manikiūras išdžiūsta kaip mat, neskilinėja ir laikosi net iki mėnesio – keliomis savaitėmis ilgiau, nei paprastas.

Tačiau žvilgančių, atsaprių nagučių kaina – infekcijų, odos senėjimo ir odos vėžio pavojus.

Tyrimų apie gelinį manikiūrą nėra daug, greičiausiai dėl to, kad kiekvienas grožio salonas naudoja labai skirtingas technikas.

Tačiau dermatologai rekomenduoja bet kuriuo atveju imtis tam tikrų atsargumo priemonių.

„Žinome pakankamai, kad rekomenduotume pacientams saugoti savo odą.“ – sako gyd. Chrisas Adigunas, dermatologas iš Čapel Hilio Pietų Karolinoje, JAV, parašęs Amerikos dermatologų asociacijos gaires.

KOKIE PAVOJAI GRESIA?

Gelinis manikiūras sutvirtinamas LED lempomis, kurios skleidžia UV spindulius. UVB spinduliai gali nudeginti (visai kaip nudegus saulėje), o UVA spinduliai yra atsakingi už senėjimą, žalą odai ir vėžį.

REKLAMA
REKLAMA

Nors gelinio manikiūro tyrimų yra, sunku pasakyti, kiek jie atspindi realią situaciją. Gyd. Ch. Adigunas sako, kad kalbant apie gelinio manikiūro pavojų įsisąmonimą kylanti problema yra ta, kad nėra jokių šios procedūros standartų, kurie galiotų visuose grožio salonuose.

REKLAMA

Tai, ką žinome apie odos vėžio pavojų, yra pagrįsta saulės spindulių, o ne LED lempų įvairiais atstumais nuo rankų kartą per gyvenią, kartą ar net du kartus per mėnesį skleidžiamų spindulių duomenimis.

„Grožio salone niekas nestovi šalia jūsų ir nesako: „Viskas, laikas baigėsi““ – sako gyd. Ch. Adigunas. –„Dauguma žmonių greičiausiai gauna daug didesnę spindulių dozę, nei nurodyta tyrimuose.“

KAS RIZIKUOJA LABIAUSIAI?

Vėlgi, užtikrintai to nežinome. Tačiau yra tam tikrų rizikos faktorių. Genetika, odos pigmentacija ir ankstesni susirgimai vėžiu gali būti lemiami, o taip pat reikėtų atkreipti dėmesį į visus kitus odos vėžį galinčius sukelti faktorius.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat svarbu turėti omenyje vartojamus vaistus, kuriuos žmonės dažnai pamiršta, sako gydytojas.

Kai kurie chemoterapijos tipai ir antibiotikai sumažina atsparumą UVA spinduliams ir jų poveikiui.

Savaime suprantama, jei gelinį manikiūrą darotės dažniau nei kartą per mėnesį, rizikuojate labiau, nes gaunate daugiau UV spindulių.

Nors šiuo metu dermatologai negali nurodyti rekomenduojamo limito, gyd. Joshua Zeichneris, dermatologas iš „Mount Sinai“ ligoninės Niujorke, sako, kad gelinio manikiūro mėgėjos sveikatos dėlei turėtų rūpintis, kad jų manikiūras išliktų kuo ilgiau.

„Gelinių manikiūrų privalumas tas, kad jie laikosi kelias savaites, todėl daugeliui neprireikia jo darytis dažniau nei kartą per mėnesį.“ – dailymail.com sakė jis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų