REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Sąjungos (ES) teisingumo komisarė Vivjana Reding (Viviane Reding) sukritikavo Austriją dėl buvusio rusų KGB karininko Michailo Golovatovo paleidimo. „Aš asmeniškai esu nusivylusi Austrijos veiksmais. Austrų institucijos M. Golovatovo atveju pasielgė negražiai“, - pareiškė ji antradienį Briuselyje, rašo „Wiener Zeitung“.

REKLAMA
REKLAMA

„Jau neregėta yra tai, kad apie tokį incidentą reikėjo kalbėti ES teisingumo ministrų susitikime“, - teigė komisarė. Lenkijos Sopoto mieste vykusiose konsultacijose jai esą teko paraginti Austrijos teisingumo ministrę Beatriks Karl (Beatrix Karl) „bendradarbiauti su Lietuva“. V. Reding pabrėžė, kad ES šalys ir šiaip turėtų konstruktyviai bendradarbiauti tarpusavyje.

REKLAMA

„Šiek tiek esu nustebusi dėl to, kad austrų žinybos žiniasklaidai tvirtina, jog Komisija pritaria Austrijai. Taip jokiu būdu nėra“, - kalbėjo komisarė.

Ministrų susitikime Sopote V. Reding, tiesą sakant, pareiškė, kad Austrija turėjo teisę M. Golovatovo atveju nevykdyti Europos arešto orderio, nes rusui inkriminuojamas nusikaltimas padarytas iki 2002 metų. „Teisiniu požiūriu šis klausimas yra visiškai vienareikšmiškas“, - tada sakė V. Reding. Kartu ji pabrėžė, kad „nereikia pamiršti politinio aspekto“.

Austrijos teisingumo ministerijos atstovas Pėteris Puleris (Peter Puller) teigė esąs nustebintas V. Reding kritikos. Anot jo, komisarė yra tvirtinusi, kad Austrija teisiškai pasielgė teisingai.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų