REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas sudarė laikinąją komisiją, tirsiančią galimai neteisėtą 2005-2010 metais politinių ir interesų grupuočių darytą poveikį teisėsaugos institucijoms.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį už tokį nutarimą balsavo 91 Seimo narys, prieš buvo 2, susilaikė 7 parlamentarai.

REKLAMA

Komisijai vadovaus Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininko pavaduotojas socialdemokratas Julius Sabatauskas, jo pavaduotoju paskirtas Mišrios parlamentarų grupės narys Valdemaras Valkiūnas.

Komisijos pirmininkas sako, kad tirs tuos atvejus, kurie turės iš pirmo žvilgsnio galimo kišimosi į teisėsaugos institucijų darbą požymius.

"Man šiuo atveju jokio skirtumo, kokios politinės ar interesų grupės atstovas paklius į komisijos objektyvą", - Eltai sakė J. Sabatauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Iki šių metų spalio 1 d. komisija turės pateikti Seimui išvadas ir pasiūlymus.

Seimo nutarimu parlamentinė komisija įpareigota ištirti ir nustatyti, ar yra požymių, kad politinės ir interesų grupuotės daro galimai neteisėtą poveikį teisėsaugos institucijoms dėl atliekamų tyrimų. Komisija taip pat tirs, ar yra požymių, kad teisėsaugos institucijoms sąmoningai trukdoma atlikti nusikalstamų veikų tyrimus. Tyrimo komisija, be to, turės pateikti pasiūlymus, kaip tobulinti parlamentinę teisėsaugos institucijų kontrolę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seimo laikinojoje tyrimo komisijoje galimai neteisėtam politinių ir interesų grupuočių poveikiui teisėsaugos institucijoms ir jų atliekamiems tyrimams bei galimam sąmoningam trukdymui pareigūnams tirti nusikalstamas veikas dirbs 12 įvairioms frakcijos atstovaujančių Seimo narių.

"Pastaruoju metu viešai buvo paskelbta apie galimai neteisėtą politinių ir interesų grupuočių poveikį teisėsaugos institucijoms, kai kuriems teisėsaugos institucijų atliekamiems tyrimams. Atskiri Ministro Pirmininko patarėjai viešai teigia, kad kai kurie pareigūnai sąmoningai trukdo atlikti finansinių nusikalstamų veikų tyrimus. Kyla esminis pavojus, kad atskiri valstybės politikai gali daryti neteisėtą spaudimą teisėsaugos institucijoms, tenkindami siaurų grupių, o ne visos valstybės ir visuomenės interesus", - sakoma nutarime.

Seimas sudarė komisiją, "suprasdamas grėsmę Lietuvos teisėsaugos sistemos funkcionavimui; konstatuodamas, kad labai svarbu ištirti galimai neteisėtą kai kurių politinių ir interesų grupuočių poveikį teisėsaugos institucijoms, o ypač - galimą korupciją aukščiausiose teisėsaugos institucijose".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų