REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Motinos smurto prieš dvimetį sūnų Radviliškyje istorijoje – teismo sprendimas. Už tai, kad mušė mažametį, o sykį būdama girta net metė vaiką į sieną, 24-erių Judita Antanavičiūtė nuteista 50 parų arešto bausme.

Motinos smurto prieš dvimetį sūnų Radviliškyje istorijoje – teismo sprendimas. Už tai, kad mušė mažametį, o sykį būdama girta net metė vaiką į sieną, 24-erių Judita Antanavičiūtė nuteista 50 parų arešto bausme.

REKLAMA

Nagrinėjant šią sukrečiančią bylą paaiškėjo, kad jauna motina 2019 m. prieš vaiką kelis kartus smurtavo laikotarpyje nuo rugsėjo iki lapkričio. Žiauriausias buvo paskutinis moters išpuolis, po kurio sužalotas mažametis buvo atskirtas nuo smurtautojos.

Iš motinos buvo paimtas ir kartu gyvenęs vos kelių mėnesių mažylis. Abu vaikai buvo apgyvendinti saugioje aplinkoje.

Trys atvejai

Bylos duomenimis, J. Antanavičiūtė 2019 m. rugsėjį, ikiteisminio tyrimo metu tiksliai nenustatytą dieną ir valandą, namo kambaryje, tyčia abiem rankomis suspaudė lovytėje sėdinčiam ir verkiančiam mažamečiui skruostus. Dėl to nukentėjusiojo skruostai paraudo, vaikui buvo sukeltas fizinis skausmas.

REKLAMA
REKLAMA

Po mėnesio smurtas vėl pasikartojo. Tų pačių metų spalį taip pat būnant namuose, J. Antanavičiūtė tyčia sudavė rankos delnu mažamečiui vieną kartą į pakaušio sritį.

REKLAMA

Liepto galą moteris priėjo 2019-ųjų lapkričio 10-ąją. Būdama apsvaigusi nuo alkoholio, kas turėjo įtakos nusikalstamos veikos padarymui, motina tyčia suėmė mažametį už liemens ir metė vaiką jo lovytės link.

Mažametis trenkėsi veidu į sieną ir nukrito į lovytę. Vaikui buvo sukeltas fizinis skausmas, atsirado mėlynės veido srityje. Taip pat buvo užfiksuotas odos nubrozdinimas dešiniame mažamečio skruoste. Po tokių veiksmų motina atsidūrė teisme dėl nežymaus sveikatos sutrikdymo.

Kaltės nepripažino

J. Antanavičiūtė teisme pagal jai pareikštus kaltinimus kalta neprisipažino visiškai ir nurodė, kad ji nepadarė kaltinime nurodytų veikų, vaikai esą buvo palikti prižiūrėti sveiki.

REKLAMA
REKLAMA

„Viskas buvo daroma dėl keršto, kad mane iškeldintų iš namo. Piktumo su kaimynais neturėjau, bet jiems nepatiko, kad ten gyvenu. Paraudimai buvo, nes vaikai duodavosi, siusdavo, lakstydavo. Nėra nei vieno vaiko, kuris būtų užaugęs be mėlynių.

Vaiko į lovytę nemečiau, į pakaušio sritį netrenkiau, skruostų suspaudusi nebuvau. Tą lapkričio 10 d. vaikus palikau kaimynei, nes reikėjo nueiti iki parduotuvės. Išėjau į parduotuvę ir ten užtrukau apie pusvalandį. Einant namo sulaukiau skambučio, kad pas mane namuose yra policija“, – teisme savo versiją dėstė J. Antanavičiūtė.

Moteris prisipažino, kad tą dieną buvo išgėrusi. Alkoholį vartojo prie vaikų, bet jie esą žaidė kitame kambaryje:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vaikai būdavo pamaitinti, numaudyti, jie nebijojo nei vandens, nieko. Elgiausi su vaikais tinkamai, nei vieno nemušiau. Per užpakalį, per sauskelnes suduodavau, bet ne iš visos jėgos. Mėlynė ant veiduko buvo likusi nuo seniau. Vaikai buvo susimušę tarpusavyje.“

Teisme moteris pasakojo, kad gyvena iš draugo lėšų, bet ieškosi darbo. Ji manė, kad pati gali susitvarkyti su vaikais, todėl vengė vykdyti socialinių darbuotojų nurodymus.

Kol buvo laisvėje, moteris su vaikais nebendravo. Ji teigė, kad vaikais nesidomi, nes ją vaikų globėja yra užblokavusi per socialinį tinklą „Facebook“.

„Sūnus užsigavo pats, nes jis susimušė su broliu. Vaikai susižalodavo patys. Juos palikdavau ne dažnai – vieną, du kartus per savaitę. Man vienai buvo sunku juos prižiūrėti. Į darželį nevesdavau, nes vaikas sloguodavo“, – pasakojo J. Antanavičiūtė.

REKLAMA

Pabaigai motina pridūrė, kad vaikams jokio išlaikymo neteikia, nes ji pati gyvena iš draugo duodamų pinigų. 

Teismo sprendimas

Teismas nusprendė J. Antanavičiūtę pripažinti kalta dėl visų trijų smurtinių epizodų. Už pirmuosius du smurtautojai skirta po 15 parų arešto, o už paskutinį – 20. Subendrinus paskirtas bausmes, skirta 50 parų.

Moteriai arešto bausmę teks atlikti Šiaulių tardymo izoliatoriuje. Prisistatyti į vietą ji privalo per 7 dienas nuo nuosprendžio įsiteisėjimo datos.

Nuosprendis per dvidešimt dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Šiaulių apygardos teismui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų