Itališkas risotto su pomidorais ir šviežiu baziliku
- Ingredientai
1 nedidelis, smulkiai supjaustytas svogūnas;
20 suplėšytų baziliko lapelių (ir dar keli papuošimui);
3 stiklinės (apie 750 g) verdančio daržovių sultinio;
30 g ką tik sutarkuoto parmezano (Parmigiano Reggiano) sūrio;
350 g rizoto ryžių.4 porcijoms:
500 g nuluptų ir gabalėliais supjaustytų pomidorų;
90 g sviesto;
90 ml sauso baltojo vyno;
druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai.- Gaminimas
-
Ant vidutinės ugnies dideliame prikaistuvyje ištirpdykite 2 šaukštus sviesto. Sudėkite susmulkintą svogūną ir pakepinkite 3-4 min. Sudėkite pomidorus ir gerai išmaišykite. Pakepinkite, kol pomidorai išsileis ir masė šiek tiek sutirštės (apie 20 min.).
Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje ištirpdykite 2 šaukštus sviesto. Sudėkite ryžius ir 2 min. pakepinkite. Supilkite vyną ir pakaitinkite, kol išgaruos. Įmaišykite paruoštą pomidorų padažą ir baziliko lapelius. Gerai maišant, kad susigertų, dalimis pilkite sultinį- po ½ stiklinės (125 ml), kol ryžiai suminkštės (15-18 min.). Įmaišykite likusį sviestą bei sutarkuotą parmezaną. Pagardinkite druska ir pipirais. Nuimkite nuo ugnies ir palikite 1 min. Patiekalą papuoškite baziliko lapeliais ir patiekite karštą.
Gairės: svogūnas, baziliko lapeliai, daržovių sultinys, parmezano sūris, ryžiai, pomidorai, baltas vynas, juodieji pipirai, sviestas.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Kotletukai troškinti morkose





Faršą įdedame į indą, į jį įmušame kiaušinį, pabarstome prieskonių mėgstamų ir supjaustome... |

Keptas jautienos sultingas kumpis





Jautienos kumpį nuplauname, nuvarviname ir dedame į indą, kuriame pamarinuosime. Apipilame soja iš abiejų... |

Kepta kiaulės karka





Visų pirma įtrinti karką su druska ir pipirais, pastatyti marinuotis 1 dienai. Tada į šaltą vandenį ir virti.... |

Perlinių troškinys su vištienos file gabaliukais





Iš vakaro užmerkti perlines kruopas. Nuskusti morkas, sutarkuoti su burokine tarka, smulkiai susipjaustyti... |

Farširuota paprika





Išverdami ryžiai. Faršas sumaišomas su išvirtais ryžiais ir mėsos prieskoniais. Paprika... |

Pievagrybiais įdarytas karpis





Išdarinėta žuvis nuplaunama ir, įtrynus druska palaikoma 30 minučių. Įdarui nuplauti pievagrybiai smulkiai... |

Vištiena mandarinų apklote





Vištienos krūtinėlę gerai ištrinti paukštienos prieskoniais be druskos, tada krūtinėlę... |

Vištienos file agurkėlių apklote





Vištienos krutinėlę gera ištrinamei prieskoniais (naudokite kokius mėgstate) iš abiejų pusių.... |

Vištienos kepsnys





Krūtinėlę plonai pamuškite ir pabarstykite prieskoniais. Dėkite gabalėlį sūrio, gabalėlį sviesto,... |

Bulvių apkepėlė





Išvirti bulves su lupenom. Apkepti grybus ir svogūnus svieste. Duoti atvėsti. Įtarkuoti sūrį, įdėti smulkiai... |

Pyragas su mesa ir brokoliais





Atšildytą tešlą iškloti sviestu aptepta forma. Apkepti faršą su svogūnais ir česnakais... |

Keptas lašišų gabalėlis su sterko putėsiais





Lašišų filė pašlakstykite citrinų sultimis, įtrinkite druska bei maltais pipirais. Sterko filė... |

Kepta antis, įdaryta rome brinkintomis razinomis





Gerai išvalykite anties vidų, įtrinkite druska ir maltais baltaisiais pipirais. Į ištirpintą medų... |

Sparneliai meduje





Sparnelius nuplauti sudėti medų (pašildykite mikrobanginėje, iki kol bus skystas) ir supilti soją (galima... |

Pikantiški grybai





Svogūnai nuvalomi, supjaustomi žiedais, užpilami keliais šaukštais vandens ir emaliuotame puode... |