Seniai norėjau pasibandyt šį patiekaliuką, nes jis gaminamas iš mano mėgiamų produktų. Taip, mėgstu visus jų, o tai - retas atvejis. Todėl nieko nelaukus pasibandžiau.
Na, darbo gal per daug kaip tokiam paprastam patiekalui, tačiau man asmeniškai buvo tikrai skanu.
"Darbštuolėj" [2008 gruodis] rašo, kad reikės:
4 didelių citrinų
125g ryžių
skardinės tunų aliejuje
20 juodųjų alyvuogių
šiek tiek aliejaus
šiek tiek pipirų, druskos
Mano pastabos būtų tokios: dariau iš pusės kiekio. Ryžių svoris - jau virtų. Tuną naudojau konservuotą savo sultyse, smulkintą. Aliejaus nedėjau, nors, manau, būtų nepakenkęs..
O gaminam taip:
Citrinas nuplikom verdančiu vandeniu, įpjaunam taip, kad gautųsi kaip krepšelis. Išskaptuojam minkštimą. Vėliau jo ketvirtadalį sumaišom su tunu, ryžiais, smulkintom alyvuogėm, pipirais, druskyte. Viską dedam į citrinų krepšelius.
Maniau, kad toks kiekis niekaip netilps į citrinas, bet buvo beveik kaip tik.
Valgiau jau kiek pastovėjusius, todėl citrinos skonis buvo kiek intensyvesnis. Toks patiekalas - nieko naujo, aišku. Bet buvo skanu.
Skanaus!