• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seniai norėjau pasibandyt šį patiekaliuką, nes jis gaminamas iš mano mėgiamų produktų. Taip, mėgstu visus jų, o tai - retas atvejis. Todėl nieko nelaukus pasibandžiau.

REKLAMA
REKLAMA

Na, darbo gal per daug kaip tokiam paprastam patiekalui, tačiau man asmeniškai buvo tikrai skanu.

REKLAMA

"Darbštuolėj" [2008 gruodis] rašo, kad reikės:

4 didelių citrinų

125g ryžių

skardinės tunų aliejuje

20 juodųjų alyvuogių

šiek tiek aliejaus

šiek tiek pipirų, druskos

Mano pastabos būtų tokios: dariau iš pusės kiekio. Ryžių svoris - jau virtų. Tuną naudojau konservuotą savo sultyse, smulkintą. Aliejaus nedėjau, nors, manau, būtų nepakenkęs..

REKLAMA
REKLAMA

O gaminam taip:

Citrinas nuplikom verdančiu vandeniu, įpjaunam taip, kad gautųsi kaip krepšelis. Išskaptuojam minkštimą. Vėliau jo ketvirtadalį sumaišom su tunu, ryžiais, smulkintom alyvuogėm, pipirais, druskyte. Viską dedam į citrinų krepšelius.

Maniau, kad toks kiekis niekaip netilps į citrinas, bet buvo beveik kaip tik.

Valgiau jau kiek pastovėjusius, todėl citrinos skonis buvo kiek intensyvesnis. Toks patiekalas - nieko naujo, aišku. Bet buvo skanu.



Skanaus!


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų