Šį penktadienį „Auksinėje blykstėje“- pokalbiai su žinomais žmonėmis apie sveiką maistą ir mūsų valgymo įpročius. Laidos svečiai atskleidė, ką valgo, ko, deja, tenka atsisakyti, kur gauti sveikų produktų ir kur galima pasimėgauti ypatingais patiekalais.
„Auksinės blykstės“ žiūrovai sužinos ne tik, kas gali vadintis gurmanu, bet ir kuo maitinasi aukščiausi šalies pareigūnai bei jų ypatingi svečiai. UAB "Ida Basar“ generalinė direktorė Henrita Kontrauskienė pasakojo, ko yra tekę patirti per daugelį metų aptarnaujant Prezidentūrą. Šios moters vadovaujami virtuvės šefai gamino maistą karaliams, prezidentams ir kitiems aukščiausio rango žmonėms. Lietuvoje lankantis Anglijos karalienei, jos asmeninis virėjas virtuvėje kvėpavo lietuviams į nugarą, kol įsitikino, kad mūsiškiai puikiai atlieka savo darbą ir karalienės skrandžiui pavojus negresia.
„Auksinės blykstės“ studijoje Henrita Kontrauskienė tikino, kad neteko dar nė karto nuvilti ypatingųjų asmenų ar nesugebėti patenkinti jų užgaidos. Moteris prisiminė atvejį, kai teko vėlyvą vakarą lakstyti po Vilnių, kad gautų būtent tokio alaus, kokio užsigeidė karališkosios šeimos atstovas. Belgijos karaliaus Leopoldo II medaliu apdovanota lietuviškųjų gurmanų atstovė atskleidė paslaptį, kokiu maistu mėgavosi Valdas Adamkus, eidamas Lietuvos Respublikos Prezidento pareigas.
„Auksinės blykstės“ vedėjų paklausta, ką jo ekscelencija valgydavo pusryčiams, ponia Henrita atsakė: „Košių jie tikrai nevalgo. Prezidentas renkasi lengvą maistą, ypatingai mėgsta žuvį. Pirmoji šalies ponia itin sveikai maitinasi, labiausiai mėgsta salotas.“
Atviras pokalbis su garsenybėmis apie tai, ką jie valgo, ko jiems derėtų atsisakyti ir kokių silpnybių prie stalo turi žinomi šalies žmonės - jau šį penktadienį, 19.10 val. „Auksinėje blykstėje” per LNK.