REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
26
Justinas Jankevičius ir Mindaugas Stasiulis(nuotr. Arnas Strumila)  (nuotr. Fotodiena.lt)

Liepos 6-ąją švenčiame pirmojo suvienytos Lietuvos valstybės valdovo, kunigaikščio Mindaugo vainikavimo karaliumi šventę. Šia proga garsūs Lietuvos vyrai atskleidė, kaip derėtų švęsti Valstybės dieną.

26

Liepos 6-ąją švenčiame pirmojo suvienytos Lietuvos valstybės valdovo, kunigaikščio Mindaugo vainikavimo karaliumi šventę. Šia proga garsūs Lietuvos vyrai atskleidė, kaip derėtų švęsti Valstybės dieną.

REKLAMA

Žinomas laidų ir renginių vedėjas Justinas Jankevičius pasakoja, jog ši šventė tapo jam visai nesena tradicija. „Neseniai pradėjau švęsti šią šventę, bet, iš kitos pusės, man ji labai graži. Šventė augina ne tik mano tautinę savimonę bet, manau, kad ir visai Lietuvai“, – atvirauja vyras.

Vienas mylimiausių šalies televizijos veidų atskleidžia, jog kiekvienais metais nepraleidžia progos kartu su visa šalimi sugiedoti Lietuvos himno. „Manau, kad mums reikia vienybės ir tai suvienija mus. Mus tai veikia, mes gražėjame kaip šalis.“

Anot Justino, Lietuvoje švenčiantys žmonės šventes labiausiai orientuojasi į alkoholį, tačiau ši šventė kiek kitokia. „Reikia kreipti dėmesį į Lietuvos kultūrinį paveldą ir žmogų, kuris buvo pirmasis ir vienintelis Lietuvos didikas.“

REKLAMA
REKLAMA

Kitas gerai žinomas TV laidų ir renginių vedėjas Mindaugas Stasiulis apie šios šventės šventimą pasakoja juokaudamas: „Turiu tokią istoriją su Mindauginėmis. Mano gimtadienis yra labai blogu metu, tik zodiakas geras.

REKLAMA

Tokiu metu nei į lauką, nei į sodą... Iš viso nieko negali daryti, vasario mėnesį... Tuomet aš gal prieš 10 ar 15 metų sugalvojau, kad pradėsiu švęsti Mindaugines, prisikviesiu draugų. Tačiau atsirado TV3 televizija, kuri pasiūlė švęsti kartu.

Kam švęsti su 20 žmonių, kai gali su 20 tūkst.? Iš pradžių galvojau, kad nueiti į renginį ir pabūti televizijos inicijuojamame himno giedojime, atrodo, kad tai yra pusiau darbas, tačiau tai yra žiauriai smagus renginys.

Aš turiu viltį, kad tai taps tradicija švęsti savo gimtadienį per savo vardo dieną. Aišku, kad tai gaunasi šioks toks susireikšminimas“, – juokauja Mindaugas.

REKLAMA
REKLAMA

Anot žinomo vyro, reikia ne tik giedoti Lietuvos himną, bet ir sugalvoti įvairiausių pramogų. „Privalu sugalvoti kažką, kad žmonės sustotų ėsti, gerti, svaigintis. Per tokias istorines dienas būtina keliauti, aplankyti po vieną, du ar tris istorinius objektus. Jeigu tėvai patys nežino kur važiuoti, tegul vaikų paklausia.

Jie iš mokyklos tikrai geriau žino, kas, kur yra aplinkui. Siūlau šeimoms vykti į gamtą, aplankyti istorines vietas, o vakare grįžti, įsijungi TV3, pagiedi himną kartu. Tuomet gaunasi gražus šios šventės įprasminimas. Man atrodo, kad tokią dieną reikia kuo daugiau sužinoti apie istoriją, praplėsti akiratį“, – savo pastebėjimais dalinasi vyras.

Švęskite liepos 6-ąją kartu su TV3 ir tv3.lt: 19.30 jūsų laukia šventinis koncertas, o 21.00 kartu giedokime „Tautišką giesmę“! Stebėkite tiesiogiai!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų