Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
× Pranešti klaidą
Kilas braškių neprilygsta kilogramui kiaulienos nei maistingumo nei kainos prasme .Tai tegul tas braškes susikiša sau y Rūra.
Tos graikiskos braskes yra gaidziu gaidys, beskones ir sugenda kita diena. Lietuvisku kosmines kainos bus, nes absoliuciai sudini orai augint, todel kala sintetikos ir kruva trasu.
Straipsnis gražus,bet toli nuo realybės .Kaip gali šiltnamyje užaugti tokie dideli kiekiai braškių? Reikia daug laistyti. Klausimus kuo? Pesticidais.Aš jau.neperku Lietuviškų braškių galima sakyti suvalgius kelias braškes išberia.Ir girdėjau kad lietuviškose braškės daugiau pesticidų.O užieninėse braškėse jų mažiau .Leistina norma.Todėl kad jas tikrina pasienyje.ir jai pesticidai viršija norma grąžina atgal.O vietiniai kas ,miestas SUĖS.Kodėl serga vaikai vėžiu todėl kad niekas nieko nekontroliuoja o žmoniškumo nulis.Tam sergančiam vsikučiui už paskutinius pinigus perkame ir nešami būtent Lietuviškas braškes.Kaip bebūtų gaila vieni lobsta kiti miršta.Ir ūkininkai vis verkia ir verkia ir streikuoja.
@Nėra
Papasakok kiek pernai buvo lietaus gegužę ir birželį. Braškės nelaistomos ėjo iš proto. Aišku šiltnamyje nėra tiek drėgmės kaip po nakties lauke.
Ir supukyt su tuom savo pesticidinem braskem, vagiai!!!
Labai pigu. Su dabartinėmis kainomis, gali prašyti 20 eu. už kg. provincijoje nepirks, o Vilniuje laisvai.
@14 EU. Kg
Užsiauginti moka, o vilniečiai nemoka, tai tegul perka.
Tada minimumas turi būti nors 1800 jaurū.
Braškininkai gerai gyvena nes nesiorentuoja, kad mes daugumoje ūbagai.
Na galima išgyventi ir be braškių man juos pati prasčiausia uoga, jau nuo vaikystės. Nei kompuotui, nei užsaldysi, nei sausa uogienę padarysi. Ir labai daug kam juos sukelia elergija. Nesvarbu ar lenkiškos, ar lietuviškos ar iš kitos šalies be chemikalų neužauginsi......nemeskite pinigų be reikalo
@Braškė
Kas yra sausa uogienė? Ir jūs šaldiklio neturit, kad neužsišaldo braškės?
@Braškė
Išduosiu paslaptį. Praėjusią žiemą jei tręšiau medienos pelenais ant sniego. Braškės ėjo iš proto. Iš 30 kvadratinių metrų braškių miško. Ne vagų, Ne krūmelių o miško bent 6 kibirai. Dalinom. Net buvo atvažiuok ir pasiskink. Nes kartais žmogui kaip ir gėda. bet kai pamato kiekį supranta kad neapvagia. Visiškai nelaisčiau nes ryte pasižiūri žemė ne sausa bei po lapais rasa. Viriau uogienę suvirė. Buvo kas šaldė. Sakė atšildžius buvo puikios. Ir viena braškė užaugo tokia kaip būna tarp lenkiškų gigančių. Gaila nepasvėriau.
neziuriu i tas lietuviskas auksines braskes,kai taip pat uzaugintos lenkiskos ar graikiskos kainuoja iperkama kaina
@net
Nežiūrėk
Iš kokios šalies bebūtų, jau seniai jos neauga lauke prie tokio klimato. O butai irgi du kart brangesnis nei Ispanijoje ir rusai jų nepuola ir šildyti nereikia.
@Cheminės technologijos vienodos
Ir visoje pramoninėje ūkinyninkystėje viskas orientuota į kiekybę, o ne kokybę. Tam ir veislės specialios ir jų auginimo technologijos. Net ne žemėj jos auga, o tiesiog chemikalų kokteilyje. Kas sau augina tai visai kitaip su jom, nei jų tręšt nei purkšt nereikia, veislės dešimtmečiais tos pačios "sodo hibridinės" iš rankų į rankas eina, jų mažiau būna, bet natūralios.
@Cheminės technologijos vienodos
Patarimas savaitgalį pasivėžinkit ne autostradomis pamatysit laukus uždenhtus danga. Kažin kodėl Gal kad lauke auga. Gal pasivaikščiokit po kokius kaimus. Pamatysit tų braškių lauke. Šiemet bent porą kibirų iš 30 kvadratinių metrų turėsiu. Aišku nebus kaip buvo pernai. Bet pakaks.
@ARA
Kuris rodomas šiame straipsnyje. Braškės auga "lietvamzdžiuose" šiltnamiuose, net bitės dulkina atvežtos...kokie jums laukai...kaimai...
REKLAMA
REKLAMA
Pirmosios lietuviškos braškės – tarsi auksinės: nustebsite, kiek prašo už kilogramą