REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Greito maisto restoranų tinklas „McDonald's“ pranešė, kad nuo pirmadienio uždaro visas užkandines Jungtinėje Karalystėje ir Airijoje.

Greito maisto restoranų tinklas „McDonald's“ pranešė, kad nuo pirmadienio uždaro visas užkandines Jungtinėje Karalystėje ir Airijoje.

REKLAMA

Paslaugos nebus teikiamos ne tik restoranų viduje (jų atsisakyta jau kiek anksčiau). Taip pat nebus tiekiamas ir maistas išsinešti.

Kaip praneša BBC, restoranų tinklas vien Jungtinėje Karalystėje yra įdarbinęs apie 135 tūkst. darbuotojų. Su daugeliu iš jų sudarytos vadinamos nulinės darbo sutartys, kurios negarantuoja apibrėžto skaičiaus valandų darbo.

Kaip ten bebūtų, darbuotojams žadama išmokėti tiek, kiek jie būtų uždirbę pagal ankstesnį darbo grafiką iki balandžio 5 d.

Kompanijos atstovai sprendimą visiškai uždaryti visus restoranus motyvavo klientų ir darbuotojų saugumu. 

Lietuvoje „McDonald's“ restoranus valdo bendrovė „Premier Restaurants“. Iš viso ji turi 992 darbuotojus. Bendrovės atlyginimų vidurkis yra beveik 788 eurai neatskaičius mokesčių.

REKLAMA
REKLAMA

Portalui tv3.lt atsiųstame komentare „McDonald‘s“ generalinis direktorius Baltijos šalyse Vladimir Janevski teigia:

„Nuolat stebime situaciją ir be išimčių laikomės visų valdžios institucijų nurodymų bei rekomendacijų.“

REKLAMA

Šiuo metu visi restoranai Lietuvoje veikia su šiek tiek pasikeitimų: maistą galima įsigyti tik išsinešti, restoranai dirba iki 22 val., (kai kuriuose prekybos centruose trumpiau), „McDrive“ paslauga veikia kaip įprasta – visą parą, maisto alima užsisakyti ir per partnerius internetu.

Nacionalinės sveikatos centro duomenimis, vienas iš koronavirusu užsikrėtusių lietuvių kovo 11 d. lankėsi sostinės prekybos centre „Panorama“ esančiame „McDonald's“ restorane.

Nuo kovo 16 d. Lietuvoje galioja karantinas ir galima pirkti tik maistą išsinešti.

\

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų