REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Greito maisto restoranų tinklas „McDonald's“ atleido prezidentą ir generalinį direktorių Steve Easterbrooką, kuris priėmė „netinkamus sprendimus“, užmezgęs „savanoriškus santykius“ su darbuotoja.

Greito maisto restoranų tinklas „McDonald's“ atleido prezidentą ir generalinį direktorių Steve Easterbrooką, kuris priėmė „netinkamus sprendimus“, užmezgęs „savanoriškus santykius“ su darbuotoja.

REKLAMA

Jį pakeitė Chrisas Kempczinski, „McDonald's“ padalinio Jungtinėse Valstijose prezidentas. Ch. Kempczinski taip pat buvo paskirtas į bendrovės valdybą.

„Easterbrookas ... pasitraukė iš bendrovės, valdybai nustačius, kad jis pažeidė bendrovės politiką ir priėmė netinkamus sprendimus, įskaitant sprendimą dėl neseniai užmegztų savanoriškų santykių su darbuotoja“, – pažymima bendrovės paskelbtame pranešime.

„Bendrovė patvirtina, jog šie pokyčiai vadovybėje yra nesusiję su jos veiklos ar finansiniais rezultatais.“

Elektroniniame laiške „McDonald's“ darbuotojams S. Easterbrookas pažymėjo, kad jo santykiai buvo „klaida“, kuri pažeidė bendrovės politiką.

REKLAMA
REKLAMA

„Atsižvelgęs į bendrovės vertybes, sutikau su valdyba, jog man atėjo laikas judėti toliau“, – rašoma jo laiške.

Spalio 22 dieną „McDonald's“ pranešė, jog pelnas trečiąjį ketvirtį sudarė 1,6 mlrd. JAV dolerių ir buvo 1,8 proc. mažesnis negu metais anksčiau.

REKLAMA

Tuo tarpu įplaukos paaugo 1,1 proc. iki 5,4 mlrd. JAV dolerių.

Palyginamieji pardavimai visame pasaulyje padidėjo 5,9 proc., nurodė bendrovė, daugiau kaip 100 pasaulio šalių turinti 38 tūkst. restoranų.

Tačiau augančios išlaidos technologijoms, tyrimams ir plėtrai padarė spaudimą pelnui.

„McDonald's“ pastaraisiais metais daug investavo į pristatymo į namus ir mobiliųjų mokėjimų iniciatyvas, o 2019 metais įgyvendino keletą įsigijimų, siekdama sustiprinti klientų aptarnavimo jiems neišlipant iš automobilio verslą.

„Planas veikia“

S. Kempczinski JAV verslo dienraščiui „The Wall Street Journal“ sekmadienį pareiškė, jog planuoja ir toliau sutelkti dėmesį į technologijas.

REKLAMA
REKLAMA

„Nebus jokių radikalių ar strateginių pokyčių. Planas veikia“, – pareiškė jis.

S. Easterbrookas generalinio direktoriaus pareigas ėjo nuo 2015 metų. Jam vadovaujant, „McDonald's“ akcijų kursas pašoko dukart, tačiau jam nepavyko sustabdyti pardavimų augimo lėtėjimo.

Kaip ir kiti greito maisto tinklai, „McDonald's“ susiduria su problemomis, nes vis daugiau vartotojų renkasi sveikesnį maistą.

Pastaraisiais metais santykiai darbo vietoje kainavo darbą ne vienam įmonės vadovui.

2018 metais atsistatydino „Intel“ generalinis direktorius Brianas Krzanichius ir jogos aprangos gamintojos „Lululemon“ vadovas Laurentas Potdevinas, nes paaiškėjo, kad jie buvo užmezgę santykius su darbuotojomis.

2016 metais dėl tos pačios priežasties pasitraukė „Priceline“ generalinis direktorius Darrenas Hustonas, o 2012-aisiais – „BestBuy“ generalinis direktorius Brianas Dunnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų