REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Lietuvoje šiais metais veiklą pradėjo latviško kapitalo paskolų palyginimo platforma Altero.lt. Bendrovės įkūrėjas, vadovas ir akcininkas Arturs Kostins sako, kad šio verslo išskirtinumas yra galimybė neišeinant iš namų palyginti, kas žmogui reikalingą paskolą siūlo geriausiomis sąlygomis.

Lietuvoje šiais metais veiklą pradėjo latviško kapitalo paskolų palyginimo platforma Altero.lt. Bendrovės įkūrėjas, vadovas ir akcininkas Arturs Kostins sako, kad šio verslo išskirtinumas yra galimybė neišeinant iš namų palyginti, kas žmogui reikalingą paskolą siūlo geriausiomis sąlygomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Idėja imtis tokio verslo man kilo dirbant banke, nes mačiau, kad klientams siūlomos paskolų sąlygos buvo nepalankios ir žmonės ieškodavo alternatyvų. Supratau, kad žmonėms reikia įrankio, kuris leistų paprasčiau palyginti paskolų sąlygas. „Altero“ yra kaip viešbučių rezervavimo sistema, bet finansų sektoriuje: jeigu jūs norite pasiskolinti, per mūsų platformą matote, kokiomis sąlygomis jums tai siūloma. Žinoma, panašių verslų pasaulyje yra ir daugiau, bet tokia paslauga Baltijos šalyse – pirmoji“, – pasakoja UAB „Altero LT“ direktorius.

REKLAMA

Finansinių paslaugų palyginimo platforma nuo 2016 veiklą pradėjo Latvijoje, o į Lietuvos rinką įžengė šiais metais.

„Lietuva yra pirmoji mūsų užsienio rinka. Priežastys kelios: Lietuva mums yra artima geografiškai, be to, šalys yra panašios pagal gyventojų skaičių, – komentuoja A. Kostins. – Mes esame jauna, bet Latvijoje pelninga ir didžiausia tokią paslaugą teikianti bendrovė. Lietuvoje veiklą pradėjome neseniai, bet augame su kiekvienu mėnesiu.“

REKLAMA
REKLAMA

Bendrovės skaičiavimais, Latvijoje palyginus kainas „Altero“, per mėnesį pasiskolinama apie 3 mln. eurų, kai Lietuvoje – iki 1 mln. eurų per mėnesį.

„Altero LT“ yra įtraukta į Lietuvos banko vartojimo kredito tarpininkų sąrašą, turi reikiamus leidimus veiklai. „Galime tik pasidžiaugti, kad Lietuvoje finansų sektorius yra aiškiai reguliuojamas, skaidrus ir aiškus“, – džiaugėsi A. Kostins.

Nemokamos paslaugos neišeinant iš namų

Bendrovės „Altero“ išskirtinumas – nuotolinis ir automatizuotas finansinių paslaugų palyginimas. Gyventojui pakanka internetu pateikti paraišką, kokią suma jis nori pasiskolinti ir žmogų artimiausiu metu pasieks asmeniniai pasiūlymai, kokiomis sąlygomis jam paskola būtų teikiama skirtingose bankuose ir ne tik.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mes surinkome bankus ir kitus paskolų teikėjus į vieną platformą ir palyginame paskolų kainas, t.y. bankų siūlomus paskolų procentus ir mėnesio įmokas, ir tai yra nemokama“, – paaiškina A. Kostins.

Planuojantiems imti paskolą gyventojams tai nieko nekainuoja, kaip ir keliautojai nieko nemoka nuotoliniu būdu rezervuodami viešbučio kambarį.

„Tačiau, kaip ir rezervuojant viešbutį kelionei, už tokią paslaugą sumoka viešbučiai, taip ir mūsų atveju už tokią paslaugą mums sumoka paskolų teikėjai. Mes, palygindami paskolų kainas, jas pristatome tokias, kokias jas siūlo skolintojai – be antkainio. Jei per mūsų platformą būtų teikiamos paskolos su antkainiu, taptume nekonkurencingais ir nereikalingais žmonėms. Dabar pastebime netgi priešingą tendenciją, kai skolintojai konkuruoja mūsų platformoje ir ima mažinti skolinimo kainas arba siūlo papildomas nemokamas paslaugas, tarkime, skolinantis galima gauti nemokamą automobilio draudimą, kredito mokėjimų draudimą ir t.t.“, – dėstė A. Kostins.

REKLAMA

Pasak jo, Altero.lt teikiamos paslaugos esmė yra taupyti žmonių laiką ir, galiausiai, tūkstančius eurų.

Kas naudojasi Altero.lt paslaugomis?

Bendrovės vadovas atviras, Altero.lt paslaugomis naudojasi tie žmonės, kurie nori žinoti, kiek jiems kainuos paskolas grąžinti.

„Jeigu žmogui reikia finansavimo, anksčiau tekdavo kreiptis į kiekvieną banką atskirai ir laukti atsakymo. Dabar pakanka pateikti paraišką per mūsų platformą, ji automatiškai bus išsiųsta skolintojams. Jie ją įvertins ir pateiks konkretų asmeninį pasiūlymą, iš kurių beliks išsirinkti, kieno, pavyzdžiui, vartojimo kreditas, yra patraukliausias“, – sako A. Kostins.

REKLAMA

Pavyzdžiui, jei asmuo nori pasiskolinti 10 tūkst. eurų, jis užpildo paraišką ir gauna daugiau nei 10 kredito įstaigų Lietuvoje atsakymus, kokios yra jam siūlomos paskolos palūkanos ir kokia įmoka jam siūloma kas mėnesį grąžinant kreditą.

„Pirma, žmogus gali įvertinti, kas jam gali paskolinti tiek, kiek jam reikia, nes ne visada visi paskolų teikėjai gali paskolinti tiek, kiek žmogus nori – tai priklauso nuo asmens pajamų ir išlaidų, kredito istorijos ir kitų faktorių. Antra, galima palyginti sąlygas, kuriomis siūloma skolintis. Trečia, aišku, kiek per mėnesį paskola kainuos šeimos biudžetui, nes mėnesio įmoka taip pat gali skirtis, nors pasiskolinta suma – ta pati“, – vardija A. Kostins.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu per paskolų palyginimo platformą Lietuvoje pasiūlymus galima gauti iš 12 paskolų teikėjų, tačiau artimiausiu metu prie jos gali prisijungti ir daugiau skolintojų.

Bendrovė Latvijoje nuo veiklos pradžios tarpininkavo žmonėms pasiskolinant 70 mln. eurų, kai Latvijoje paskolų kainas palygino beveik 100 tūkst. klientų. Lietuvoje paskolų kainas nuo bendrovės veiklos pradžios jau palygino beveik 9 tūkst. klientų.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų