REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Projektas „Šiaurės srautas“ nepaprastai svarbus ne tik Vokietijai, bet ir visai Europai“, pareiškė Vokietijos kanclerė Angela Merkel, atsakydama į Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos pavasario sesijos dalyvių klausimus, trečiadienį rašo naujienų svetainė „NEWSru.com“.

REKLAMA
REKLAMA

Jos nuomone, jeigu bus būtina, galima padaryti šio dujotiekio atšaką į Lenkiją ar kitas Europos šalis.

REKLAMA

Kanclerė sutinka, kad šalia patikimo Europos aprūpinimo energetikos ištekliais, tai yra jos energetinio saugumo užtikrinimo, negalima išleisti iš akiračio ekologinės apsaugos klausimų.

A.Merkel mano, jog „šiaip ar taip, strategiškai svarbus Europai projektas „Šiaurės srautas“ turi būti užbaigtas, ir nėra prasmės diskutuoti apie jo tikslingumą“.

Būsimasis „Nord Stream“ ilgis - 1 200 km. Projektas padalytas į du etapus, sąmata nurodoma visam projektui,

Pirmoji 27,5 mlrd. kubinių metrų dujų per metus pajėgumo atšaka turi būti atiduota naudoti 2010 metais. Tiekimą pradėti numatoma 2011 metų pradžioje.

REKLAMA
REKLAMA

Tiekimo pradžia kartą jau buvo nukelta. Tiesimas dar neprasidėjo. Neseniai jis buvo atidėtas pusei metų (iki 2009 metų vasaros) dėl užtrukusio suderinimo su šalimis, kurių teritoriniais vandenimis ir ekonominėmis zonomis turi eiti dujotiekis.

Antrosios, lygiagrečios atšakos pajėgumas taip pat bus 27,5 mlrd. kubinių metrų per metus, atiduoti naudoti numatoma 2012-2013 metais (kai bus pradėtas eksploatuoti milžiniškas Štokmano telkinys Barenco jūroje).

„Nord Stream AG“ įsteigta 2005 metais. Pagrindinis akcininkas - „Gazprom“ (51 proc.).

„Nord Stream AG“ įsteigta 2005 metais. Pagrindinė akcininkė - „Gazprom“ (51 proc.). Kitus 49 proc. pasidalijo Vokietijos „BASF“ ir „E.On“, bet 9 proc. iš jų paketo neseniai nusipirko Olandijos „Gasunie“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų