REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kova dėl atšokusių kamuolių, tritaškių taiklumas, rezultatyvūs perdavimai, solidus Luko Lekavičiaus, Pauliaus Jankūno, Edgaro Ulanovo žaidimas.

Kova dėl atšokusių kamuolių, tritaškių taiklumas, rezultatyvūs perdavimai, solidus Luko Lekavičiaus, Pauliaus Jankūno, Edgaro Ulanovo žaidimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugiausia šie veiksniai lėmė Kauno „Žalgirio“ pergalę 4:1 Lietuvos krepšinio lygos čempionato finale prieš Panevėžio „Lietkabelį“.

REKLAMA

Nors serijos rezultatas įtikinamas, tačiau žalgiriečiams nebuvo lengva. Tik trečiojoje dvikovoje, kurią kauniečiai laimėjo 97:58, nepamatėme intrigos. Visuose kituose mačuose vyko daugiau ar mažiau atkakli kova.

Nedaug trūko, kad vakar serija nebūtų pasibaigusi. Ketvirtajame kėlinyje keletą kartų panevėžiečiai nepataikė laisvi iš trijų taškų zonos, Paulius Jankūnas įmetė „fuksą“ nuo lentos ir „Žalgiris“ triumfavo.

REKLAMA
REKLAMA

Per antrąją rungtynių dalį šeštadienį šeimininkai surinko tik 31 tašką. Vakar svečiai visiškai sustabdė varžovų greitąjį puolimą. Jo metu kauniečiai pirmą kartą serijoje nesurinko nė taško.

„Lietkabelio“ krepšininkai penktajame serijos mače visiškai pranoko oponentus dvitaškių taiklumu (57 ir 29 proc.), rečiau klydo (11 ir 15), perėmė daugiau kamuolių (6-4).

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai kiek nutolo nuo varžovų antrajame kėlinyje, kurį laimėjo 9 taškais. Tada klaidų neišvengė ir „Lietkabelio“ strategas Kazys Maksvytis, kuris akivaizdžiai tuo metu perlaikė aikštėje Darjušą Lavrinovičių – pastarasis nuolat vėlavo gindamasis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Žalgirio“ žaidėjai kur kas taikliau šaudė tritaškius (57 ir 29 proc), rezultatyviausias sezono rungtynes LKL sužaidė Lukas Lekavičius, atseikėjęs varžovams net 23 taškus per 24 minutes. „Lukas mus tiesiog nužudė antroje serijos dalyje“, – atsiduso „Lietkabelio“ direktorius Mantas Ignatavičius.

Vėl neblizgėjo teisėjai, padarę ne vieną klaidą. Jų klaidos buvo labiau naudingos „Žalgiriui“.

Apibendrinant visą seriją galima teigti, jog panevėžiečiai taip ir neišsprendė „lentos“ problemos. Kauniečiai visuose mačuose laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių, keturiuose jų – įtikinamai. Vidutiniškai per vienerias rungtynes žalgiriečiai sugriebė 8,6 kamuolio daugiau nei priešininkai. Ypač ryški buvo „Žalgirio“ persvara grumiantis dėl kamuolių puolant – 61:34 per visą seriją.

REKLAMA

Ypač silpnai kamuolius rinko „Lietkabelio“ aukštaūgiai – Kšyštofas Lavrinovičius vid. serijoje atkovojo po 3 kamuolius, Simas Galdikas – 2, Darjušas Lavrinovičius – 1,8. Tuo tarpu geru šuoliu nepasižymintis Paulius Jankūnas, pavyzdžiui, sugriebė po 5 kamuolius, 197 cm ūgio Edgaras Ulanovas – 4,8.

Panevėžio komanda neprilygo oponentams ir tritaškių taiklumu. Tik pirmojoje dvikovoje LKL čempionai iš toli atakavo prastai (22 proc.). Paskui per likusias rungtynes jie tritaškius metė 45 proc. taiklumu. L. Lekavičius per paskutines trejas serijos rungtynes iš viso iš toli pataikė 11 kartų iš 15!

REKLAMA

Žalgiriečiai smarkiai aplenkė varžovus ir pagal rezultatyvius perdavimus (103:81).

Beje, L. Lekavičius pirmuosius du finalo serijos mačus sužaidė tiesiog tragiškai (2/12 metimų), tačiau per likusius rungtyniavo tarsi su sparnais. Per paskutinius tris mačus Kauno ekipos „mažylis“ vidutiniškai rinko po 17 taškų. Lukas per visą finalą vid. atliko po 4,4 rezultatyvaus perdavimo.

P. Jankūnas po siaubingų jam pirmųjų rungtynių (0/4 metimų, 1 taškas, 1 naudingumo balas) paskui parodė, dėl ko per sezoną uždirba pusę milijono eurų. Vėliau per keturis mačus kapitonas rinko po 19 taškų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Panevėžio klubą į neviltį varė ir Edgaras Ulanovas. Jam žaidžiant nugara į krepšį vienas prieš vieną su „Žalgirio“ puolėju negalėjo susitvarkyti ir Mindaugas Lukauskis, ir Gintaras Leonavičius. Jiems reikėjo pagalbos, o tada atsiverdavo skylės „Lietkabelio“ gynyboje.

Viena „Žalgirio“ sėkmės priežasčių ta, kad antroje serijos pusėje visiškai išjungtas iš žaidimo buvo „Lietkabelio“ snaiperis Benas Madgenas. Jis pirmosiose dvejose rungtynėse vidutiniškai rinko po 15 taškų, o per likusias – 4,3. Jose pataikė tik 3 tritaškius iš 14. Žalgiriečiai eefektyviai „smaugė“ ir pagrindinį „Lietkabelio“ atakų organizatorių Lorenzo Williamsą, kuris iš viso įmetė 3 tritaškius iš 13.

REKLAMA

„Žalgiriui“ stigo taiklių Artūro Milaknio ir Kevino Pangoso tolimų bombų. Pirmasis iš viso pataikė 6 iš 19 tritaškių, o antrasis – 5 iš 18.

Kauniečių gyvenimą sunkino fenomenaliai finale pasirodė 38 metų „Lietkabelio“ veteranas M. Lukauskis, kuris rinko po 12 taškų.

Spėju, kad jei į finalą būtų patekęs Vilniaus „Lietuvos rytas“, sostinės klubas būtų nelaimėjęs nė vieno serijos mačo. „Lietkabelio“ ekipos „senukai“ ne tik kad nepadarė gėdos, bet ir sugebėjo patampyti nervus Eurolygos „Top 10“ komandai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų