REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Geriausias pasaulio kovotojas Khabibas Nurmagomedovas apgynė UFC čempiono titulą ir pratęsė įspūdingą 29 pergalių seriją.

Geriausias pasaulio kovotojas Khabibas Nurmagomedovas apgynė UFC čempiono titulą ir pratęsė įspūdingą 29 pergalių seriją.

REKLAMA

Antrajame raunde trikampio smaugimo veiksmu pergalę prieš Justiną Gaethje iškovojęs Ch.Nurmagomedovas paskelbė apie karjeros pabaigą.

„Dievas man davė viską. Ačiū visiems šitiems vyrukams, kurie su manimi ir mano tėvu buvo 20 metų. Dėkoju visiems treneriams, treniruočių partneriams. Tai buvo mano paskutinė kova. Be tėvo į narvą tikrai nebegrįšiu. Tai buvo pirmas kartas, kai koviausi po to, kas nutiko mano tėvui. Kai UFC paskambino dėl kovos su Justinu, pasikalbėjau su mama. Ji nenorėjo, kad kaučiausi be tėvo, o aš pažadėjau jai, kad ši kova man bus paskutinė. Jei duodu žodį, privalau jo laikytis. Tai buvo mano paskutinė kova. Iš UFC noriu tik vieno dalyko – antradienį turite man skirti pirmą vietą „pound for pound“ reitinge, nes aš to nusipelniau. Esu neginčijamas UFC lengvo svorio kategorijos pasaulio čempionas.

13-0 UFC ir 29-0 apskritai MMA. Dėkoju UFC vadovams už tai, kad jie man suteikė šansą, už viską, ką jie padarė dėl šio sporto ir kaip darbuojasi šiuo sunkiu laikotarpiu. Ačiū, Justinai, už tai, kad 2016 m. padėjai man numesti svorį. Žinau, kad esi puikus žmogus“, - sakė čempionas.

REKLAMA
REKLAMA

„Didelis ačiū sirgaliams. Kai 2008 m. pradėjau kovoti ir 2012 m., kai patekau į UFC, niekas manimi netikėjo. Jie sakė, kad tai neįmanoma. Esu paprastas vaikis iš kaimo. Kai „Google“ paskelbė, kad esu dažniausiai minimas žmogus žemėje, negalėjau tuo patikėti. Aš tiesiog norėjau tapti čempionu ir siekiau to su tėvu. Pasakysiu jums taip: būkite artimi su savo tėvais, o aš noriu praleisti daugiau laiko su mama“.

Ch.Nurmagomedovas pridėjo, kad lengvo svorio kategorijoje nugalėjo visus pagrindinius konkurentus: „Išpildžiau tėvo svajonę. Dustinas su Conoru kovos sausį, o aš juos abu „užsmaugiau“. Jie man neįdomūs.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų