REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį Lietuvos futbolo federacija (LFF) visuomenei pristatė 2019 m. biudžeto vykdymą, 2020 m. biudžeto planą bei atskleidė, kokios skolos spaudžia federaciją.

Pirmadienį Lietuvos futbolo federacija (LFF) visuomenei pristatė 2019 m. biudžeto vykdymą, 2020 m. biudžeto planą bei atskleidė, kokios skolos spaudžia federaciją.

REKLAMA

LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius pasidžiaugė sumažėjusiomis skolomis, tačiau pabrėžė, kad ateinantys metai bus gana sunkūs.

„Skolos tekėjams sumažintos nuo 1,2 mln. iki 0,587 mln. eurų. Esame panaudoję virš 700 tūkst. eurų kredito linijos ir džiugina, kad nepanaudojome visos numatytos sumos. Taip pat susiderėjome su UEFA dėl naujo paskolos grafiko perskirstymo. Šiais metais numatyta grąžinti 200 tūkst. eurų, o pagal pirminį variantą turėjome grąžinti 400 tūkst. eurų.

Eilę metų turėjome abejotinų skolų, kurios vilkosi nuo 2011 metų. Per praėjusius metus pavyko jas sumažinti 150 tūkst. eurų suma. Tai atsispindės galutinėje audito išvadoje ir mes ją pristatysime vėliau. Tai tikrai pakeis bendrą abejotinų skolų vaizdą.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbant apie garsiai nuskambėjusį VMI patikrinimą už 2016 m. – pavyko tą sumą susimažinti 200 tūkst. eurų, tačiau iš federacijos pusės šis vaizdas manęs asmeniškai netenkina, todėl artimiausiu metu bus rašomas skundas teismui bei turėsime pirmą teismų praktiką. Jeigu sutiktume su VMI, būtų arti 700 tūkst. eurų bendras ieškinys.

REKLAMA

Tai yra viso sporto problematika. Tikėtina, kad tas teisminis ginčas su VMI užsitęs kelerius metus, nes tikrai nesutinkame su ta pozicija ir norime sumažinti tą sumą.

Kitas 2019 m. iššūkis buvo tas, kad turėjome eilinį mokestinį patikrinimą mūsų dukterinėje įmonėje UAB „Futbolo stadionas“. Ruošiame ataskaitas, teikiame informaciją ir stebėsime, kaip viskas baigsis.

2019 m. biudžeto vykdymas buvo suvaldytas, nors turėjome ir nenumatytų išlaidų. Suminis rezultatas yra teigiamas 60 tūkst. eurų. Po ilgos pertraukos pagaliau yra suvaldytas biudžetas, nors ta finansinė išraiška nėra džiuginanti prie bendro vaizdo“, – kalbėjo E.Stankevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdamas apie 2020 m. biudžetą, E.Stankevičius atskleidė, kad jis bus deficitinis.

„2020 m. biudžetas yra patvirtintas, bet pirmojo pusmečio pabaigoje turėsime jo įvertinimą, nes turime deficitinį biudžetą. Darbas su biudžetu tik prasideda. Didžiąją dalį biudžeto bus sunku suvaldyti, bus sunku surinkti papildomą finansavimą, norint gyventi pagal tai, ką patvirtino vykdomasis komitetas. Laukia nemažai iššūkių“, – sakė E.Stankevičius.

Kiek apskritai liko skolų?

Nėra ką slėpti: 1,8 mln. eurų UEFA paskola. Atiduosime 200 tūkst. iki balandžio mėnesio ir turėsime 1,6 mln. likutį. Turime 756 tūkst. „Šiaulių“ kredito liniją, kurią norime iki balandžio 1 dienos užsidaryti. Taip pat yra einamosios skolos, kurios yra arti 600 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kas yra minėtos abejotinos skolos?

Skolos UAB „Futbolo stadionas“, VŠĮ „Futbolo projektai“, skolos kitoms įstaigoms iš praeities bei klubams. Tai pačiai Nacionalinei futbolo akademijai kabojusi skola nuo 2011-2012 metų, kai buvo vykdomos tam tikros operacijos, kurios nebuvo iki galo suderintos arba buvo vykdoma parama, bet nebuvo grąžinami dokumentai. Tos abejotinos skolos fiksuojamos ir dedamos į finansinę veiklą. Praėjusiais metais tikrai turėjome nemažai įrodyti auditoriams bei pateikti planų, kaip planuojame tas skolas panaikinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų