REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis aikštėje jau priminė tą tandemą, kuris gali paskui save tempti Lietuvos rinktinę, tačiau Bogdano Bogdanovičiaus ir Serbijos vėl buvo per daug. Dainiaus Adomaičio auklėtiniai antrą kartą per tris dienas nusileido vieniems artėjančio pasaulio čempionato favoritų ir patyrė trečią nesėkmę pasiruošimo etape.

Serbai buvo stipresni 95:91 (20:22, 25:15, 24:34, 26:20), o B. Bogdanovičius pelnė 27 taškus (5/9 trit., 5/7 dvit.).

Lietuviai ketvirto kėlinio viduryje turėjo 7 taškų pranašumą, bet mačo gale ir vėl pripažino varžovų pranašumą, kaip šeštadienį Belgrade. Mūsiškiai ir vėl neatleistinai daug klydo, kamuolį praradę 15 kartų. Net 5 kartus tą padarė E. Ulanovas, keturis D. Sabonis.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos rinktinė kontroliavo mačą pusantro kėlinio, bet tada prabilo Bogdanas Bogdanovičius, smeigęs du tritaškius iš eilės, dar vienu tritaškiu pirmą mačo pusę pabaigę Vasilje Micičius ir serbai susikrovė aštuonių taškų pranašumą.

REKLAMA

Trečią kėlinį svečiai pradėjo pirmą kartą įgydami dviženklę persvarą, bet J. Valančiūno, P. Jankūno ir kitų pastangomis dar iki ketvirčio pabaigos Lietuva susgrąžino persvarą (64:63).

P. Jankūnas tęsė savo šou – veteranas per 10 minučių atkarpą pelnė net 13 taškų.

Puikiai į žaidimą įsiliejo ir M. Grigonis, svarbius taškus rinko M. Kalnietis. Trečio kėlinio viduryje M. Kuzminskas pataikė iš toli, taip padidinęs Lietuvos atotrūkį iki 79:72.

JV tritaškis:

Vis tik B. Bogdanovičius pelnė penkis taškus iš eilės ir buvo sugrąžinęs serbams persvarą 82:80.

REKLAMA
REKLAMA

M. Grigonis tritaškiu buvo vėl išvedęs mūsiškius į priekį, bet prasidėjus paskutinei minutei serbai po M. Simonovičiaus tritaškio ir B. Bogdanovičiaus baudų pirmavo 93:89.

M. Grigonis po minutės pertraukėlės atsilikimą mažino per pusę, bet kitoje atakoje B. Bogdanovičius, iki mačo pabaigos likus žaisti 20 sekundžių, atstatė serbų pranašumą sudėtingu dvitaškiu.

Lietuva: J. Valančiūnas 18, M. Grigonis 17, M. Kalnietis 15, P. Jankūnas 13, D. Sabonis 11, J. Mačiulis 7, M. Kuzminskas 5, R. Seibutis 4, L. Lekavičius 1, R. Giedraitis ir E. Ulanovas po 0, A. Butkevičius ir M. Geben nežaidė.

Serbija: B. Bogdanovičius 27, N. Jokičius 14, N. Bjelica 11, M. Raduljica 10.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų