Genadijus SKRIPKA
Ir ne tik "Kobros" neliks, bet ir "Nokauto", o ir kitų per galvą duodančių iš koto verčiančių stipraus alaus rūšių. Dvylika alaus gamybos įmonių nusprendė iki 2010 metų sumažinti Lietuvoje gaminamo alaus stiprumą iki 8,5 procento. Geriantieji stiprų alų prie tokių naujovių bus pratinami pamažu - kasmet stiprumas mažės tik po 0,5 procento. O jau nuo Naujųjų metų degalinėse nebeliks stipresnio nei 6 procentų alaus.
Taigi mėgstantiems apsvaigti nuo alaus teks keisti savo pomėgius ir pereiti prie vyno, degtinės ar "samagono". Kol kas šios produkcijos gamintojai gėrėjų negąsdina. Juk išgirdus, kad nuo šiol degtinė bus tik 12 laipsnių stiprumo, žmogų ir infarktas gali ištikti.
REKLAMA