Velykų rytą kiekviena šeima, susėdusi prie šventinio stalo, būtinai išbando išvakarėse nudažytų margučių tvirtumą. Kieno margutis išlieka sveikas, tas ir skelbiamas čempionu. Dažnai nugalėtojų laurų siekiama ne visiškai dorais būdais - varžovui bandoma pakišti daužti medinį ar gipsinį kiaušinį. Dar apsukresni gudruoliai kietai išsiverda kiek įmanoma mažesnius anties kiaušinius, kurių lukštai gerokai kietesni nei vištos, ir nesunkiai sudaužo visų kitų šeimos narių margučius. Tačiau tarp margučių daužytojų gali atsirasti ir daugiau gudručių, todėl "Kranklys" siūlo kiek sudėtingesnį ir brangesnį, tačiau beveik garantuotą būdą tapti kiečiausio velykinio kiaušinio savininku. Nusipirkite stručio kiaušinį, kuriuos kai kurie prekybos centrai siūlo už 99,99 lito. Jo lukštas labai storas - apie 2 milimetrai, todėl sudaužyti be plaktuko jį bus gana sunku. O jei dar šį kiaušinį išvirsite, jis neabejotinai taps tikru šventės "kietuoliu". Tiesa, iki 2,3 kilogramo sveriantį stručio kiaušinį reikia virti ne mažiau kaip 45 minutes, tačiau vėliau juo lengvai pasisotins 10-12 valgytojų. Jei jums vis dėlto netyčia pavyks sudaužyti tokį kiaušinį žalią nenusiminkite - kiaušinienė ar omletas iš jo ne mažiau gardūs. Kepant tokią kiaušinienę nepamirškite įberti atitinkamą kiekį savo mėgstamų prieskonių, nes vien tik druskos ir pipirų šiam tikrai dietiniam patiekalui per mažai. Išrankesni gurmanai tikina, kad kertant kiaušinienę iš stručio kiaušinio, liežuviu jaučiamas savotiškas šiurkštumas, kuris valgiui suteikia savotiško pikantiškumo.
REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą