REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šalta ir tuščia ketvirtą valandą ryto. Prisidegu paskutinę cigaretę, paskui tik dozė dantų pastos ir lova. Prie manęs stabteli mašina ir kažkas su manim sveikinasi. Balsas moteriškas. Pasižiūriu į laikrodį - tikrai keturios, apsidairau - tikrai daugiau nieko, pasižiūriu į veidą - tikrai graži, užmetu akį į savo atminties sandėlius - tikrai nepažįstu, pasižiūriu į mašiną - tikras visureigis.

REKLAMA
REKLAMA

Ji manęs labai mandagiai prašo cigaretės. Paskui labai mandagiai padėkoja ir pasiūlo pavežti(!). Sakau, man netoli, mėgstu pasivaikščioti tuščiomis senamiesčio gatvėmis. Ji nusišypso - sėskit, juk šalta. Vairuoja ji gerai, iš tų malonių išimčių. Iš inercijos sukonstruoju sakinį apie „į svečius“, ji iš inercijos atsisako. Atsisveikinam, ji grakščiai apsisuka. Spėlioju - kas ji.

REKLAMA

Ji graži, pasitiki savimi, vairuoja gerą mašiną. Norėčiau manyti, kad ir čia ji - išimtis, kad už jos pasitikėjimo savimi ir mašinos stovi jos grožis ir gabumai, o ne vyras.

Tada pradedu mėsinėti taisykles. Luxury mašinas puošia arba jas vairuoja beveik vien gražios moterys. Čia ne Skandinavija, ne Londonas, ne Paryžius ir ne Ferara, kur moterys renkasi mašinas (turiu omeny, pirkimui) ir vyrus ar bent jau pasirinkimas būna žaismingai abipusis. Dar nėra čia nepriklausomų turtingų damų. Paveldėtojos dar neužaugo, gabios dar neprasimušė (pro riboto vyrų požiūrio įtvirtinimus ir lovos sindromą - irgi) arba išvažiavo. Išimčių prašau pasišypsoti ir patylėti, aš su jumis.

REKLAMA
REKLAMA

Žiūrim toliau. Moterims reikia saugumo, gražioms moterims jo reikia dar labiau. Pinigai (nesivarginsim dėl trivialių nematerialių dalykų) suteikia saugumą. Vadinasi, moterims reikia pinigų. Didžiajai moterų daliai reikia vyrų. Taigi geriausia (ir greičiausia) išeitis - vyras su pinigais. Gražutes paaugles tokių formulių moko rūpestingos mamytės, joms juk rūpi užtikrinta ir saugi dukrelių ateitis. Neabejoju, kad vienas reikšmingiausių klausimų sužinojus apie naują dukrelės pažintį yra apie jo turtą. Dėkinga tema sociologiniams tyrimams, tegul nepatenkintos feministės užsako, kad tik būtų anoniminiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jau matau perkreiptas dvasingumo vaidilučių lūpytes. Pinigai nieko nereiškia? Grožis neparduodamas? Jūs tikrai taip manote? Tada sėkmės labdaringose JT misijose, badaujantys Afrikos vaikai laukia jūsų pagalbos ir žiūrėkite mažiau romantiškų komedijų. Visiškai sutinku su jumis dėl kitko - moterims tikrai nerūpi, kaip vyrai atrodo, t.y. ar jie baisūs, ar ne. Apranga - atskira plati tema.

Visi puikiai žino, moterys "myli" ne akimis, o ausimis. Tai suprantama ir normalu. Aš irgi iš pirmo karto įsimylėčiau garsą, kurį skleidžia tarp pirštų leidžiami banknotai su trim nuliais, arba ant restorano sąskaitos iš keturių skaičių krintantis plastiko gabalėlis su užrašu "gold" arba "platinum". Ir paskui norėčiau girdėti jį kiekvieną dieną. Arba kaip užsiveda "Porsche Cayenne", "BMW X5", "Mercedes SL" ar koks kitas product design šedevras. Vaidinkim romantikus, gražuolės. Juk tiek filmų apie tai pristatyta, išsinuomoji, atsiprašau, nusiperki, pasižiūri ir kopijuoji, atsiprašau, mokaisi. Realybės šou tos pasakos apie Grūzdą tikrai netinka.

REKLAMA

O ką vyrai? Čia kaip visada viskas paprasčiau. Jiems rūpi geros mašinos. Ir gražios moterys. Šitų dviejų atributų derinys daugmaž nepakartojamas. Truputį liberalesni mąsto subtiliau - moteris už mašinos vairo tas pats, kas moteris šalia, vis tiek abi yra mano. Išvada bus pesimistiškai idealistinė - norėčiau manyti, kad išimčių daugėja.

Holivudiškai deklaratyvus "Pravda" minutės filmų festivalio laureatas siūlo lietuvaičiams pasilikti ir uždirbinėti pinigus čia, kad mūsų gražuolės lietuvaitės „aš tave myliu“ sakytų lietuviškai, o ne berniukų ar diedukų iš „Mercedes“, „Volvo“, „Ferrari“ ar „Jaguar“ šalių kalbomis. Bravo, pirma vieta dėsninga, filmukas pataikė tiesiai laiko dvasiai į širdį. O aš be galo džiaugiuosi, kad kažkur toli tu skaitai bei supranti mano laiškus ir užtikrintai vairuoji savo gyvenimą, o ne „Lexus“, mon cherie.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų