REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Bill Clinton ir Monica Lewinsky (nuotr. SCANPIX)

Eidama 71-uosius metus trečiadienį mirė buvusi Pentagono darbuotoja Linda Tripp, kurios slapta įrašyti pokalbiai su Monica Lewinsky  apie pastarosios seksualinius santykius su prezidentu Billu Clintonu  vos nekainavo jam posto.  

6

Eidama 71-uosius metus trečiadienį mirė buvusi Pentagono darbuotoja Linda Tripp, kurios slapta įrašyti pokalbiai su Monica Lewinsky  apie pastarosios seksualinius santykius su prezidentu Billu Clintonu  vos nekainavo jam posto.  

REKLAMA

Buvęs L. Tripp advokatas Josephas Murtha  patvirtino šią žinią, o JAV žiniasklaida, remdamasi moters artimaisiais, pranešė, kad ji mirė po trumpos kovos su kasos vėžiu. 

L. Tripp dirbo viešųjų ryšių specialiste Gynybos departamente, kai jos kolegė M. Lewinsky, praėjusio amžiaus 10-ame dešimtmetyje buvusi Baltųjų rūmų stažuotoja, papasakojo jai, kad Ovaliniame kabinete lytiškai santykiavo su B. Clintonu.    

Pareigūnės slapta įrašytuose pokalbiuose M. Lewinsky sakė, jog ne kartą mylėjosi su prezidentu ir išsaugojo mėlyną suknelę, suteptą jo sperma.    

REKLAMA
REKLAMA

L. Tripp perdavė šiuos įrašus nepriklausomam prokurorui Kennethui Starrui, tyrusiam „Vaitvoterio“ („Whitewater“) bylą dėl painių nekilnojamojo turto sandorių, kuriuose dalyvavo Clintonų šeima. Prokuroras pradėjo atskirą tyrimą ir pasiekė, kad prieš B. Clintoną būtų pradėtas  apkaltos procesas.  

REKLAMA

B. Clintonas iš pradžių neigė turėjęs romaną su M. Lewinsky ir Baltuosiuose rūmuose paskelbė: „Aš neturėjau seksualinių santykių su ta moterimi, panele Lewinsky.“    

Tačiau L. Tripp įrašai ir mėlyna suknelė, kurią ji paragino M. Lewinsky išsaugoti kaip „draudimo polisą“, buvo nenuginčijami įrodymai.   

1998 metų gruodžio 19 dieną Atstovų Rūmai nubalsavo už apkaltą B. Clintonui dėl melavimo ir trukdymo teisingumui, tačiau per apkaltos teismą Senate jis buvo išteisintas. 

L. Tripp dėl savo vaidmens šiame reikale tapo demokratų ir Clintonų šeimos šalininkų nekenčiama figūra.   

REKLAMA
REKLAMA

1999 metais viename interviu, kurį davė B. Clintono išteisinimo Senate dieną, L. Tripp sakė nesigailinti dėl savo veiksmų, nors sulaukė daugybės grasinimų. 

„Visuomenė neįsivaizduoja... neturi žalio supratimo, ką iškentė Monica“, – sakė ji televizijai NBC. 

„Buvo verta tai padaryti. Laikiau tai savo patriotine pareiga“, – pridūrė ji. 

2001 metais B. Clintonui palikus postą, L. Tripp buvo atleista iš darbo Pentagone, nes buvo politinio pasitikėjimo valstybės tarnautoja.   

Ji persikėlė į Midlbergą Virdžinijoje, kur su antruoju vyru Dieteriu Rauschudirbo jiems priklausiusioje kalėdinių prekių ir dekoracijų parduotuvėje „The Christmas Sleigh“.     

Trečiadienį, kai buvo pranešta, kad L. Tripp sunkiai serga, M. Lewinsky, kuri skandalo metu leido suprasti, jog jaučiasi jos skaudžiai išduota, socialiniame tinkle „Twitter“ parašė: „Nesvarbu, kas buvo praeityje. Sužinojusi, kad Linda Tripp labai sunkiai serga, tikiuosi, kad ji pasveiks. Neįsivaizduoju, kaip dabar sunku jos šeimai“. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų