REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Ingos Stumbrienės šeima (tv3.lt fotomontažas)

Garsios šalies verslininkės Ingos Stumbrienės dukra Estela (13 m.) jau turi didelių svajonių, kurių mažais žingsneliais siekia. Mergytės didžiausias troškimas – nuosavas restoranas.

15

Garsios šalies verslininkės Ingos Stumbrienės dukra Estela (13 m.) jau turi didelių svajonių, kurių mažais žingsneliais siekia. Mergytės didžiausias troškimas – nuosavas restoranas.

REKLAMA

Estela šiuo metu mokosi mokykloje, turi atskirą kulinarijos rubriką žurnale, kuriame talpina savo kurtus receptus.

Estela pasakojo, jog jau žino, koks jos yra svajonių restoranas. „Jis būtų miesto centre. Nedidelis, bet labai jaukus. Maistas būtų prancūziškas ir itališkas, nedidelėmis porcijomis, bet be galo skanus“, – savo vizijomis dalijosi mergaitė.

Anot jos, ji būtų ne tik šio restorano savininkė, bet ir virtuvės šefė. Ji teigė, kad kiekvienas lankytojas jai būtų labai svarbus, ji trokšta, kad visi jaustųsi jaukiai ir gerai. 

Ji džiaugėsi, kad ją dėl šios svajonės labai palaiko tėvai bei padeda ją įgyvendinti. Nepaisant to, kad Estelą drąsina šeima siekti tikslo, tačiau ir pati jau pradėjo taupytis pinigus. „Manau, kad kuo anksčiau pradėsiu siekti tikslo, tuo greičiau jį pasieksiu“, – sakė pašnekovė.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl šios mergaitės svajonės džiaugiasi ir Inga, kuri sakė, kad visais įmanomais padės, kad ši svajonė virstu tikrove. „Labai džiaugiuosi, kad taip anksti ji atrado savo pašaukimą ir tikslą gyvenime, jei niekas nepasikeis, tai labai stengsimės ir padėsime jai jį pasiekti“, – džiaugėsi moteris.

REKLAMA

Tiesa, kiek anksčiau naujienų portalui tv3.lt, Inga Stumbrienė yra pasakojus apie dukros aistrą gaminti.

Pirmieji žingsniai kulinarijos link

Moteris pasakojo, jog apie savo dukros pašaukimą sužinojo prieš 5 metus. Mergaitė dar anksčiau yra bandžius lankyti šokius, muziką. Šios sritys Estelai neblogai sekėsi, tačiau mama pripažįsta, kad tai nėra jos aistra. „Aš pamačiau, kad vaiko akys pradėjo žibėti tada, kai ji darė tai, kam yra pašaukta – maisto gamybai. Galbūt tai yra jos pašaukimas, galbūt – aistra, galbūt – hobis. Laikas parodys…“

REKLAMA
REKLAMA

Anot Ingos, mergytė jau nuo mažų dienų save realizuoja maisto gamyboje. „Kai mes su vyru kažkur išeidavome, ji likdavo su aukle. Mes grįždavome ir rasdavome ne tik, kad pridarytų darbelių, bet ir priruoštų patiekalų. Jos visuomet gamindavo su aukle. Galbūt todėl, kad auklės toks buvo pomėgis ir aistra. Tai ji visą šią aistrą perdavė Estelai. Ji labai užsikabino už to.“

Estelos pirmieji patiekalai buvo įvairiausi desertai, o dabar ji geba gaminti ir karštus maistus. Pereiti nuo desertų iki rimtesnių patiekalų paskatino Inga. „Pati pradžia buvo nuo desertų: keksiukai, tortai, žele. Kai jau mamytei pradėjo augti papildomi kilogramai, aš jai sakiau, kad galbūt jau reikėtų pradėti gaminti kažką rimčiau. Dabar ji gamina viską: sriubą, mėsą, šaltus, karštus patiekalus“, – juokavo moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dukra atlieka gaspadinės funkciją?

Turbūt dauguma mano, kad mama privalo tvarkyti namus, gaminti maistą ir plauti indus. Tačiau Stumbrų šeimoje to nėra. Visi draugiškai padeda vieni kitiems, nelaukia, kol grįš Inga namo ir viską sutvarkys. „Jeigu, tarkim, sugedo elektros lemputė, aš tikrai nelauksiu, kol grįš vyras ir ją pakeis. Aš ją paimu ir pakeičiu. Jeigu yra neplauti indai, vaikai mielai juos išplauna. Jeigu man užimta diena, o Estelai laisva, ji man net paskambina ir paklausia, ką man padaryti valgyti. Tai neturi būti kažkokia prievarta, jeigu tu versi vaiką kažką daryti, tai galiausiai šis noras dings.“

Kulinarijos rubrika – žurnale

Inga džiaugiasi, kad maisto gamyba puikiai sekasi Estelai. „Greitai išeis jos rubrika žurnale. Ją rašyti pakvietė Alfas Ivanauskas, ji turės atskirą rubriką žurnale „Verdu ir kepu“. Net 6 puslapius! Mes be galo džiaugiamės ir žavimės tuo. Toje rubrikoje bus pateikti jos receptai“, – džiaugėsi moteris.

Anot jos, šefo profesija kuo toliau, tuo labiau vertinama. „Galbūt anksčiau šefo profesija nebuvo vertinama, o dabar ji yra labai garbinga. Manau, kad su virtuvės mitų griovėjais atėjo tam tikra revoliucija ir perversmas maisto kultūrai Lietuvoje. Jeigu tu esi geras šefas, pasaulinės reikšmės, tu gali uždirbti labai didelius pinigus“, – sakė gražuolė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų