REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tai labai lengvas ir skanus pyragas, kuris suteiks palaimos ir pasaldins jūsų gyvenimą šaltais vakarais.

REKLAMA
REKLAMA

Reikės:


  • 1 arb. šaukštelio cinamono,

  • 200 g. cukraus,

  • 2 šaukštai kakavos,

  • 4 kiaušinių,

  • 125 g. maltų riešutų,

  • 200 g. miltų,

  • pakelio kepimo miltelių,

  • 5 obuolių,

  • 1 šokolado,

  • 200 g. sviesto,

  • 2 arb. šaukšteliai vanilinio cukraus.


Paruošimas

REKLAMA

Kambario temperatūros sviestą išlydome ir iki purumo išmaišome su cukrumi.

Įmušame kiaušinius ir viską gerai išsukame iki vientisos masės. Įmaišome visus likusius tešlai skirtus indigrientus (cinamoną, vanilinį cukrų, maltus riešutus (labiausiai tinka lazdyno arba graikiniai), kakavą), galiausiai supilame miltus, (sumaišytus su pakeliu kepimo miltelių), išmaišome tešlą.

Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Obuolius nuplauname, nulupame, perpjauname pusiau, pašaliname sėklas ir supjaustome stambiomis skiltelėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Obuolių skilteles galime apšlakstyti romu arba brendžiu ir įmaišome į paruoštą tešlą.

Išardomą kepimo formą sutepkite riebalais ir iškrėskite į ją tešlą. Pašaukite pyragą į įkaitintą orkaitę.

Pyragą kepkite 55-60 minučių vidutiniame orkaitės lygyje. Iškepusį pyragą išimkite iš orkaitės, atvėsinkite. Ištirpinkite šokoladą ir juo apipilkite pyrago viršų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų