• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 vienetai kiaušinių ( (M dydžio))
  • 3 valgomieji šaukštai grietinės
  • 1.5 valgomojo šaukšto sviesto
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • 300 gramų miltai
  • Įdarui:
  • 5 vienetai obuolių
  • 3 valgomieji šaukštai cukraus
  • 1.5 arbatinio šaukštelio cinamono
  • 3 arbatiniai šaukšteliai medaus (skystas)
  • šiek tiek sviesto ((lydyto, iš čia paimame ir tešlai))

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 2 vienetai kiaušinių ( (M dydžio))
  • 3 valgomieji šaukštai grietinės
  • 1.5 valgomojo šaukšto sviesto
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • 300 gramų miltai
  • Įdarui:
  • 5 vienetai obuolių
  • 3 valgomieji šaukštai cukraus
  • 1.5 arbatinio šaukštelio cinamono
  • 3 arbatiniai šaukšteliai medaus (skystas)
  • šiek tiek sviesto ((lydyto, iš čia paimame ir tešlai))

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 10

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Gaminimas: Iš kiaušinių, grietinės, cukraus, sviesto ir miltų suminkome nekietą tešlą ir padedame į šoną, kol pasiruošime obuolius įdarui. Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius ir supjaustome skiltelėmis.
  2. Tešlą padaliname į 4 dalis, bet viena jų turi but didesnė, apačiai.
  3. 26 cm skersmens atidaromą kepimo formą išklojame kepimo popierium. Ant miltuoto paviršiaus kočiojame didžiausią gabalėlį. Jį dedame į formą, padarydami kraštelius.
  4. Tešlą patepame lydytu sviestu, sudėliojame obuolių skilteles, užbarstome šaukštu cukraus, puse šaukštelio cinamono ir apšlakstome šaukšteliu medaus.
  5. Kočiojame antrą tešlos gabalėlį, dedame ant obuolių ir prispaudžiame prie kraštelių, tepame lydytu sviestu, dedame obuolius, barstome cukrum, cinamonu, šlakstome medumi.
    Tada kočiojame trečią gabalėlį, dengiame obuolius, prispaudžiame, tepame lydytu sviestu ir t.t.
    Paskutiniu iškočiotu tešlos gabalėliu dengiame obuolius, prispaudžiame ir viduryje išpjauname nedidelę skylutę, patepame lydytu sviestu.
  6. Tokį traškų gražuolį šauname į iki 180 C įkaitintą orkaitę. Kepame 40 - 50 min.
  7. Iškepusį ir truputį pravėsintą apibarstome miltiniu cukrum.
    Jei valgysite šiltą, galite patiekti su ledais.

    Tikrai labai skanus pyragas...

Autorius: Eglė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų