REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 120 gramų cukraus (rudas, kremui)
  • 1 vienetas vanilės (ankštis, kremui)
  • 1 vienetas kiaušinių (tešlai)
  • 5 vienetai kiaušinių (tryniai, kremui)
  • 50 gramų kvietinių miltų (kremui)
  • 400 gramų kvietinių miltų (tešlai)
  • 500 mililitrų pieno (kremui)
  • šiek tiek druskos (tešlai)
  • 100 gramų sviesto (kremui)
  • 200 gramų sviesto (tešlai)
  • 150 gramų grietinės (tešlai)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Dideliame dubenyje miltus suminkyti su kambario temperatūros sviestu. Įdėti druską, įmušti kiaušinį, supilti grietinę ir minkyti, kol tešla tampa elastingesnė ir nebelimpa prie dubens. Tešlą padalinti į 7 dalis ir iš kiekvienos padaryti rutuliukus. Padėti į šaldytuvą 2 val. pailsėti. Paskui iškočioti plonus blynus ir kepti 230 laipsnių orkaitėje apie 10 min. Atvėsinti.

    Pieną supilti į puodą, valinės ankštį perpjauti išilgai ir mesti į puodą su pienu. Užvirinti ir nukelti nuo ugnies. Kol pienas kaista išplakame trynius su cukrumi, sudedame miltus ir pilame į juos karštą pieną, viską išmaišyti, perkošti ir pakaitinti ant mažos ugnies ~8 min. Tada nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą, išmaišyti ir palikti atvėsti.

    Blynus pertepame kremu, o paskutinį sutrupiname ir apibarstome tortą. Geriausia pasigaminti iš vakaro ar net prieš kelias dienas.

Autorius: Akvile

INGREDIENTAI:

  • 120 gramų cukraus (rudas, kremui)
  • 1 vienetas vanilės (ankštis, kremui)
  • 1 vienetas kiaušinių (tešlai)
  • 5 vienetai kiaušinių (tryniai, kremui)
  • 50 gramų kvietinių miltų (kremui)
  • 400 gramų kvietinių miltų (tešlai)
  • 500 mililitrų pieno (kremui)
  • šiek tiek druskos (tešlai)
  • 100 gramų sviesto (kremui)
  • 200 gramų sviesto (tešlai)
  • 150 gramų grietinės (tešlai)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Dideliame dubenyje miltus suminkyti su kambario temperatūros sviestu. Įdėti druską, įmušti kiaušinį, supilti grietinę ir minkyti, kol tešla tampa elastingesnė ir nebelimpa prie dubens. Tešlą padalinti į 7 dalis ir iš kiekvienos padaryti rutuliukus. Padėti į šaldytuvą 2 val. pailsėti. Paskui iškočioti plonus blynus ir kepti 230 laipsnių orkaitėje apie 10 min. Atvėsinti.

    Pieną supilti į puodą, valinės ankštį perpjauti išilgai ir mesti į puodą su pienu. Užvirinti ir nukelti nuo ugnies. Kol pienas kaista išplakame trynius su cukrumi, sudedame miltus ir pilame į juos karštą pieną, viską išmaišyti, perkošti ir pakaitinti ant mažos ugnies ~8 min. Tada nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą, išmaišyti ir palikti atvėsti.

    Blynus pertepame kremu, o paskutinį sutrupiname ir apibarstome tortą. Geriausia pasigaminti iš vakaro ar net prieš kelias dienas.

Autorius: Akvile

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų