Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 120 gramų cukraus (rudas, kremui)
- 1 vienetas vanilės (ankštis, kremui)
- 1 vienetas kiaušinių (tešlai)
- 5 vienetai kiaušinių (tryniai, kremui)
- 50 gramų kvietinių miltų (kremui)
- 400 gramų kvietinių miltų (tešlai)
- 500 mililitrų pieno (kremui)
- šiek tiek druskos (tešlai)
- 100 gramų sviesto (kremui)
- 200 gramų sviesto (tešlai)
- 150 gramų grietinės (tešlai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Dideliame dubenyje miltus suminkyti su kambario temperatūros sviestu. Įdėti druską, įmušti kiaušinį, supilti grietinę ir minkyti, kol tešla tampa elastingesnė ir nebelimpa prie dubens. Tešlą padalinti į 7 dalis ir iš kiekvienos padaryti rutuliukus. Padėti į šaldytuvą 2 val. pailsėti. Paskui iškočioti plonus blynus ir kepti 230 laipsnių orkaitėje apie 10 min. Atvėsinti.
Pieną supilti į puodą, valinės ankštį perpjauti išilgai ir mesti į puodą su pienu. Užvirinti ir nukelti nuo ugnies. Kol pienas kaista išplakame trynius su cukrumi, sudedame miltus ir pilame į juos karštą pieną, viską išmaišyti, perkošti ir pakaitinti ant mažos ugnies ~8 min. Tada nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą, išmaišyti ir palikti atvėsti.
Blynus pertepame kremu, o paskutinį sutrupiname ir apibarstome tortą. Geriausia pasigaminti iš vakaro ar net prieš kelias dienas.
INGREDIENTAI:
- 120 gramų cukraus (rudas, kremui)
- 1 vienetas vanilės (ankštis, kremui)
- 1 vienetas kiaušinių (tešlai)
- 5 vienetai kiaušinių (tryniai, kremui)
- 50 gramų kvietinių miltų (kremui)
- 400 gramų kvietinių miltų (tešlai)
- 500 mililitrų pieno (kremui)
- šiek tiek druskos (tešlai)
- 100 gramų sviesto (kremui)
- 200 gramų sviesto (tešlai)
- 150 gramų grietinės (tešlai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Dideliame dubenyje miltus suminkyti su kambario temperatūros sviestu. Įdėti druską, įmušti kiaušinį, supilti grietinę ir minkyti, kol tešla tampa elastingesnė ir nebelimpa prie dubens. Tešlą padalinti į 7 dalis ir iš kiekvienos padaryti rutuliukus. Padėti į šaldytuvą 2 val. pailsėti. Paskui iškočioti plonus blynus ir kepti 230 laipsnių orkaitėje apie 10 min. Atvėsinti.
Pieną supilti į puodą, valinės ankštį perpjauti išilgai ir mesti į puodą su pienu. Užvirinti ir nukelti nuo ugnies. Kol pienas kaista išplakame trynius su cukrumi, sudedame miltus ir pilame į juos karštą pieną, viską išmaišyti, perkošti ir pakaitinti ant mažos ugnies ~8 min. Tada nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą, išmaišyti ir palikti atvėsti.
Blynus pertepame kremu, o paskutinį sutrupiname ir apibarstome tortą. Geriausia pasigaminti iš vakaro ar net prieš kelias dienas.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą