REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 150 gramų cukraus
  • 50 gramų migdolų (pjaustyti)
  • 500 gramų kvietinių miltų
  • 250 mililitrų pieno (šiltas)
  • šiek tiek druskos
  • 200 gramų sviesto (tirpintas)
  • 1 vienetas mielių (sausos, pakeliuose)
  • 2 vienetai vanilinio cukraus (pakeliuose)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Moliniame dubenyje gerai sumaišyti miltus su mielėmis. Įberti pusę cukraus, 1 pakelį vanilinio cukraus, druskos, įpilti drungną pieną ir 75 g tirpinto drungno sviesto. Mikseriu su antgaliu tešlai viską maišyti 5 min. iš pradžių mažu, paskui dideliu greičiu. Jei tešla limpa prie sienelių, tuomet įberti dar miltų, tačiau nedaug, nes tešla turi būti minkšta. Tešlą palaikyti šiltoje vietoje, kol gerokai pakils. Tada suminkyti rankomis ant minkymo lentos ir iškočiojus dėti į sviestu pateptą arba kepimo popieriumi išklotą skardą. Sutrupinti likusius 125 g sviesto ant tešlos, arba jį ištirpinti ir aptepti tešlą. Sumaišyti likusius 75 g cukraus su antru pakeliu vanilinio cukraus ir apibarstyti pyragą: papuošti pjaustytais migdolais. Vėl padėti tešlą šiltai, kol gerokai pakils. Dėti į orkaitę, įkaitintą iki 200-225 laipsnių ir kepti 15-20 min. (kepimo laiką pasireguliuoti pagal pyrago storį: kuo blėka mažesnė ir pyragas storesnis, tuo ilgiau kepti). Skanaus!
    Patarimas: suplakite 250 ml grietinėlės iki standžių putų ir aptepti tik ką iškeptą pyragą.

Autorius: Jurgita

INGREDIENTAI:

  • 150 gramų cukraus
  • 50 gramų migdolų (pjaustyti)
  • 500 gramų kvietinių miltų
  • 250 mililitrų pieno (šiltas)
  • šiek tiek druskos
  • 200 gramų sviesto (tirpintas)
  • 1 vienetas mielių (sausos, pakeliuose)
  • 2 vienetai vanilinio cukraus (pakeliuose)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Moliniame dubenyje gerai sumaišyti miltus su mielėmis. Įberti pusę cukraus, 1 pakelį vanilinio cukraus, druskos, įpilti drungną pieną ir 75 g tirpinto drungno sviesto. Mikseriu su antgaliu tešlai viską maišyti 5 min. iš pradžių mažu, paskui dideliu greičiu. Jei tešla limpa prie sienelių, tuomet įberti dar miltų, tačiau nedaug, nes tešla turi būti minkšta. Tešlą palaikyti šiltoje vietoje, kol gerokai pakils. Tada suminkyti rankomis ant minkymo lentos ir iškočiojus dėti į sviestu pateptą arba kepimo popieriumi išklotą skardą. Sutrupinti likusius 125 g sviesto ant tešlos, arba jį ištirpinti ir aptepti tešlą. Sumaišyti likusius 75 g cukraus su antru pakeliu vanilinio cukraus ir apibarstyti pyragą: papuošti pjaustytais migdolais. Vėl padėti tešlą šiltai, kol gerokai pakils. Dėti į orkaitę, įkaitintą iki 200-225 laipsnių ir kepti 15-20 min. (kepimo laiką pasireguliuoti pagal pyrago storį: kuo blėka mažesnė ir pyragas storesnis, tuo ilgiau kepti). Skanaus!
    Patarimas: suplakite 250 ml grietinėlės iki standžių putų ir aptepti tik ką iškeptą pyragą.

Autorius: Jurgita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų