REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek agurkų
  • šiek tiek avokadų
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • šiek tiek paprikų
  • šiek tiek ryžių
  • šiek tiek sezamo sėklų (sėklos)
  • šiek tiek lašišų (filė)
  • 2 valgomieji šaukštai acto (ryžių)
  • šiek tiek sojos padažo
  • 1 valgomasis šaukštas druskos
  • šiek tiek vasabio
  • šiek tiek jūros dumblių lapų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Supjaustykite juostelėmis daržoves ir lašišą.
    Išvirkite 175 g specialių sušiams skirtų ryžių 250 ml vandens.
    Kai vanduo pradeda virti, puodą uždenkite dangčiu ir virkite 4-5 minutes.
    Tuomet išjunkite ugnį, nupilkite vandenį ir palaikykite taip ryžius 10 minučių.
    Druską, cukrų ir ryžių actą kaitinkite, kol ištirps druska bei cukrus.
    Šiuo padažu užpilkite ryžius ir išmaišykite.
    Kai ryžiai atauš, galima pradėti gaminti suši.
    Paimkite lapą jūros dumblių ir paklokite jį ant bambukinio kilimėlio.
    Nuplaukite rankas šaltu vandeniu ir vientisu sluoksniu išdėliokite virtus ryžius ant dumblių lapo, paspausdami, o vieną kraštą dumblių palikite neuždengtą, kad jis galėtų apsupti ruloną bei sulipti.
    Lapo viduryje juostele sudėkite lašišą ir daržoves taip, kad susukus jos būtų suši viduryje, tačiau nedaug, kad liktų laisvo dumblių lapo susukus - suši bus tvirtesni.
    Bambukinio kilimo pagalba viską susukite į ruloną.
    Dalį dumblių lapo, kuris liko laisvas patepkite vandeniu, kad jis priliptų.
    Aptepkite visą suši vandeniu ir supjaustykite jį į 8 dalis.
    Sušis valgomas pavilgius gabalėlį į sojos padažą ir vasabi.
    Skanaus.

Autorius: Lijana

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek agurkų
  • šiek tiek avokadų
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • šiek tiek paprikų
  • šiek tiek ryžių
  • šiek tiek sezamo sėklų (sėklos)
  • šiek tiek lašišų (filė)
  • 2 valgomieji šaukštai acto (ryžių)
  • šiek tiek sojos padažo
  • 1 valgomasis šaukštas druskos
  • šiek tiek vasabio
  • šiek tiek jūros dumblių lapų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Supjaustykite juostelėmis daržoves ir lašišą.
    Išvirkite 175 g specialių sušiams skirtų ryžių 250 ml vandens.
    Kai vanduo pradeda virti, puodą uždenkite dangčiu ir virkite 4-5 minutes.
    Tuomet išjunkite ugnį, nupilkite vandenį ir palaikykite taip ryžius 10 minučių.
    Druską, cukrų ir ryžių actą kaitinkite, kol ištirps druska bei cukrus.
    Šiuo padažu užpilkite ryžius ir išmaišykite.
    Kai ryžiai atauš, galima pradėti gaminti suši.
    Paimkite lapą jūros dumblių ir paklokite jį ant bambukinio kilimėlio.
    Nuplaukite rankas šaltu vandeniu ir vientisu sluoksniu išdėliokite virtus ryžius ant dumblių lapo, paspausdami, o vieną kraštą dumblių palikite neuždengtą, kad jis galėtų apsupti ruloną bei sulipti.
    Lapo viduryje juostele sudėkite lašišą ir daržoves taip, kad susukus jos būtų suši viduryje, tačiau nedaug, kad liktų laisvo dumblių lapo susukus - suši bus tvirtesni.
    Bambukinio kilimo pagalba viską susukite į ruloną.
    Dalį dumblių lapo, kuris liko laisvas patepkite vandeniu, kad jis priliptų.
    Aptepkite visą suši vandeniu ir supjaustykite jį į 8 dalis.
    Sušis valgomas pavilgius gabalėlį į sojos padažą ir vasabi.
    Skanaus.

Autorius: Lijana

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų