REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 9 vienetai kiaušinių (tryniai)
  • 9 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
  • 9 valgomieji šaukštai vandens
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sutepimui:
    Dirbtinis ar natūralus medus 0,5 l stiklainio
    Cukraus pudra - tiek pat, kiek medaus

    Kiaušinių trynius gerai išsukame su vandeniu, druska ir miltais. Miltų galima dėti daugiau, kad suformuotume prie rankų nelimpančią, minkštą tešlą. Ją padaliname į kokius 5 smulkesnius gabalėlius ir kiekvieną iškočiojame iki labai labai plonų lakštų ir šiuos supjaustome pailgomis juostelėmis. Kuo ploniau iškočiosite tešlą ir kuo ji minkštesnė, tuo trapesni gausis lapeliai. Iškočiotus lapelius verdame aliejuje (užtenka kelias sekundes, kol įdedame, apverčiame kitą pusę, kol šiek tiek pagelsta). Medų išsukame su cukraus pudra ir kaitiname kol suskystės, bet neužviriname. Į didelę plačią lėkštę dėliojame lapelius, prieš tai pamerkdami kiekvieną į karštą medų. Jei medus sukietėja, vėl šiek tiek pakaitinkite. Galima valgyti tikriausiai iš karto, aš dažniausiai ruošiu kitai dienai. Išsilaiko ilgai neprarasdamas savo nuostabaus skonio. Skanaus!

Autorius: Skirmantė

INGREDIENTAI:

  • 9 vienetai kiaušinių (tryniai)
  • 9 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
  • 9 valgomieji šaukštai vandens
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sutepimui:
    Dirbtinis ar natūralus medus 0,5 l stiklainio
    Cukraus pudra - tiek pat, kiek medaus

    Kiaušinių trynius gerai išsukame su vandeniu, druska ir miltais. Miltų galima dėti daugiau, kad suformuotume prie rankų nelimpančią, minkštą tešlą. Ją padaliname į kokius 5 smulkesnius gabalėlius ir kiekvieną iškočiojame iki labai labai plonų lakštų ir šiuos supjaustome pailgomis juostelėmis. Kuo ploniau iškočiosite tešlą ir kuo ji minkštesnė, tuo trapesni gausis lapeliai. Iškočiotus lapelius verdame aliejuje (užtenka kelias sekundes, kol įdedame, apverčiame kitą pusę, kol šiek tiek pagelsta). Medų išsukame su cukraus pudra ir kaitiname kol suskystės, bet neužviriname. Į didelę plačią lėkštę dėliojame lapelius, prieš tai pamerkdami kiekvieną į karštą medų. Jei medus sukietėja, vėl šiek tiek pakaitinkite. Galima valgyti tikriausiai iš karto, aš dažniausiai ruošiu kitai dienai. Išsilaiko ilgai neprarasdamas savo nuostabaus skonio. Skanaus!

Autorius: Skirmantė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų