REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 180 gramų kepinių margarino
  • 150 gramų sviesto
  • 150 gramų cukraus
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 3 valgomieji šaukštai grietinės
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 600 gramų miltai
  • 100 gramų uogienės
  • 500 gramų varškės
  • 80 gramų cukraus
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 2 valgomieji šaukštai vanilinio cukraus

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

INGREDIENTAI:

  • 180 gramų kepinių margarino
  • 150 gramų sviesto
  • 150 gramų cukraus
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 3 valgomieji šaukštai grietinės
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 600 gramų miltai
  • 100 gramų uogienės
  • 500 gramų varškės
  • 80 gramų cukraus
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 2 valgomieji šaukštai vanilinio cukraus

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 20

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kambario temperatūros sviestą ir margariną išsukam su cukrumi, tada po vieną įsukame kiaušinius, įmaišome grietinę.
    Pabaigoje beriame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, suminkome tešlą.
    Daliname pusiau, aš vieną pusę palikau truputį didesnę.
    Vieną dalį iškočiojame (didesnę), dedame į formą išklotą kepimo popieriumi, padarome neaukštus kraštelius. Likusią tešlą dedame į šaldytuvą.
  2. Kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol gražiai pagelsta.
    Išimame iš orkaitės ir paliekame atvėsti.
    Kol vėsta, pasidarome įdarą: į dubenį dedame varškę, 2 trynius (vieną pasiliekame aptepimui), cukrų, vanilinį cukrų ir labai gerai išmaišome.
    Pabaigoje įmaišome iki standumo išplaktus 3 baltymus.
    Atvėsusį padą aptepame uogiene, sukrečiame paruoštą varškę, išlyginame.
  3. Iškočiojame likusią tešlą, užvyniojame ant kočėlo ir atsargiai pernešame ant pyrago.
    Kiek išeina, prispaudžiame kraštelius, aptepame paviršių tryniu, šakute padarome dryželius.
  4. Paruoštą pyragą dedame į iki 180 C įkaitintą orkaitę. Kepame apie 40 minučių, kol gražiai parunda.
  5. Pilnai atvėsiname ir ragaujame.

Autorius: Valentina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų