INGREDIENTAI:
- 1 valgomasis šaukštas cukraus (įdarui)
- 1 stiklinė cukraus (tešlai)
- 6 vienetai obuolių (įdarui)
- 1 vienetas kiaušinių (įdarui)
- 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų (įdarui)
- 2 stiklinės kvietinių miltų (tešlai)
- 150 gramų sviesto (tešlai)
- 1 valgomasis šaukštas grietinės (įdarui)
- 100 gramų grietinės (tešlai, 30 proc.)
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių (tešlai)
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais. - Į sviesto masę įmaišome grietinę. Tada beriame miltų mišinį ir maišome. Baigiame minkyti tešlą rankomis.
Tešla išklojame kepimo formą. Iškloti reikia ir šonus, ir dugną. - Nulupame ir kubeliais supjaustome obuolius. Supjaustytus obuolius sumaišome su cukrumi.
Išplakame kiaušinius. Įmaišome grietinę, miltus ir obuolius. - Gautą įdarą supilame ant tešlos.
Pašauname pyragą į 180° C laipsnių orkaitę. Kepame apie 50 minučių.
Autorius: Agnė
REKLAMA