• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 250 gramų miltai
  • 15 gramų mielių
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 85 mililitrai pieno
  • 50 gramų sviesto
  • 50 gramų cukraus
  • 1 žiupsnelis druskos

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

INGREDIENTAI:

  • 250 gramų miltai
  • 15 gramų mielių
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 85 mililitrai pieno
  • 50 gramų sviesto
  • 50 gramų cukraus
  • 1 žiupsnelis druskos

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 11

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Tešlos ruošimas: mieles sutriname su cukrumi. Į mišinį įpilame drungną pieną ir dedame porą šaukštų miltų ir išmaišome. Palaukiame kol suputos. Tada dedame likusius miltus (miltų kiekis gali kisti nuo Jūsų pasirinktų miltų rūšies). Beriame druską, pilame išlydytą sviestą, paplaktą kiaušinį. Viską gerai išminkome ir paliekame šiltai, kol tešla padvigubės (bent valanadai).
    Kai tešlos masė padvigubėja, galime perminkyti. Jei tešla labai limpa prie rankų, įdedame dar miltų, bet nepadauginame, kad spurgos nebūtų kietos. Dedame tešlą ant miltais pabarstyto stalo, iškočiojome apie 1 - 1,5 cm storio lakštą. Imame taure(le)s (plonesniais krašteliais, kad lengviau ir dailiau išsispaustų skrituliukai) ir išspaudžiame skrituliukus. Jei norime spurgų su žiedu, mažesne taurele skrituliukyje išspaudžiame mažesnįjį.
    Išpjautus tešlos apskritimus perkeliame ant riebalais padengto paviršiaus, apdengiame ir paliekame šiltai, kol pakils (apie 2 val.).
  2. Spurgų virimas: puode arba gilioje keptuvėje įkaitiname aliejų, į jį atsargiai perkeliame pakilusias spurgas. Apverdame spurgytes iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda. Virti ant nedidelės ugnies, kad spėtų išvirti ir spurgyčių vidus, o ne tik apskrustų paviršius.
    Išvirusias spurgas išimame su kiaurasamčiu, dedame ant popierinių rankšluosčių riebalų pertekliui sugerti.
  3. Truputį atvėsusias, bet dar šiltas spurgas apibarstome cukraus pudra, puošiame šokoladu ar kitaip dailiname, skaniname pagal degustatorių įnorius.

Autorius: Ieva Visockytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų