Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 400 gramų žirnių (žali arba šaldyti)
- šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Įpilti vandens į puodą ir užvirinti.
Atskirti mėtų lapelius nuo stiebelių ir nuplauti.
Pasūdyti vandenį, suberti mėtos lapelius ir pavirti 3 min.
Suberti žirnelius ir pavirti dar 5 min.
Nuovirą supilti į atskirą indą, o mėtas ir žirnelius suplakti su mikseriu.
Į gautą košę įpilti truputį nuoviro, išmaišyti iki kreminės sriubos konsistencijos.
Įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus, įberti pipirų ir, jei reikia, pasūdyti.
Supilti sriubą į lėkštes, papuošti mėtos lapeliais.
Valgyti sriubą su grietine ir paskrudinta duona.
Ši sriubytė ypač tinka karštomis vasaros dienomis.
Skanaus.
INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 400 gramų žirnių (žali arba šaldyti)
- šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Įpilti vandens į puodą ir užvirinti.
Atskirti mėtų lapelius nuo stiebelių ir nuplauti.
Pasūdyti vandenį, suberti mėtos lapelius ir pavirti 3 min.
Suberti žirnelius ir pavirti dar 5 min.
Nuovirą supilti į atskirą indą, o mėtas ir žirnelius suplakti su mikseriu.
Į gautą košę įpilti truputį nuoviro, išmaišyti iki kreminės sriubos konsistencijos.
Įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus, įberti pipirų ir, jei reikia, pasūdyti.
Supilti sriubą į lėkštes, papuošti mėtos lapeliais.
Valgyti sriubą su grietine ir paskrudinta duona.
Ši sriubytė ypač tinka karštomis vasaros dienomis.
Skanaus.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą