REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 400 gramų žirnių (žali arba šaldyti)
  • šiek tiek druskos
  • 1 sauja mėtų (šviežia)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įpilti vandens į puodą ir užvirinti.
    Atskirti mėtų lapelius nuo stiebelių ir nuplauti.
    Pasūdyti vandenį, suberti mėtos lapelius ir pavirti 3 min.
    Suberti žirnelius ir pavirti dar 5 min.
    Nuovirą supilti į atskirą indą, o mėtas ir žirnelius suplakti su mikseriu.
    Į gautą košę įpilti truputį nuoviro, išmaišyti iki kreminės sriubos konsistencijos.
    Įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus, įberti pipirų ir, jei reikia, pasūdyti.
    Supilti sriubą į lėkštes, papuošti mėtos lapeliais.
    Valgyti sriubą su grietine ir paskrudinta duona.
    Ši sriubytė ypač tinka karštomis vasaros dienomis.
    Skanaus.

Autorius: Eglužė

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 400 gramų žirnių (žali arba šaldyti)
  • šiek tiek druskos
  • 1 sauja mėtų (šviežia)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įpilti vandens į puodą ir užvirinti.
    Atskirti mėtų lapelius nuo stiebelių ir nuplauti.
    Pasūdyti vandenį, suberti mėtos lapelius ir pavirti 3 min.
    Suberti žirnelius ir pavirti dar 5 min.
    Nuovirą supilti į atskirą indą, o mėtas ir žirnelius suplakti su mikseriu.
    Į gautą košę įpilti truputį nuoviro, išmaišyti iki kreminės sriubos konsistencijos.
    Įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus, įberti pipirų ir, jei reikia, pasūdyti.
    Supilti sriubą į lėkštes, papuošti mėtos lapeliais.
    Valgyti sriubą su grietine ir paskrudinta duona.
    Ši sriubytė ypač tinka karštomis vasaros dienomis.
    Skanaus.

Autorius: Eglužė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų