Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 100 gramų cukraus
- 50 gramų margarino
- 250 gramų mėlinių
- 2 vienetai kiaušinių
- 180 gramų kvietinių miltų
- 1 litras jogurto
- šiek tiek druskos
- 30 gramų želatinos
- 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 100 gramų želės
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kiaušinius apie 4 minutes plakite (tam labiausiai tiks mikseris), po to palaipsniui suberkite cukrų ir dar paplakite apie 4 minutes.
Į išplaktus kiaušinius su cukrumi maža srovele supilkite ištirpintą ir atvėsintą margariną.
Tuomet suberkite su kepimo milteliais ir druska sumaišytus persijotus miltus ir viską palengva išmaišykite.
Dėkite tešlą į konditerinį švirkštą ar maišelį ir į kepimo popieriumi išklotas skardas išspauskite maždaug 4 cm dydžio apvalius sausainius. Būtinai tarp sausainių palikite kelių cm tarpus, kad jie nesuliptų.
Kepkite sausainius iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 8 minutes, kol sausainiai pagels.
Kol sausainiai kepa pasiruoškite želė pagal aprašymą ant pakelio ir jai pravėsus supilkite į norimą formą.
Kai želė gerai apstings sutupdykite į ją iškeptus sausainius. Svarbiausia, kad jie būtų sutubdomi ant dar nevisai sustingusios želė, kitaip užpylus jogurto juos iškels į viršų.
Išbrinkinkite želatiną su trupučiu šalto vandens ant silpnos ugnies ir šiek tiek pravėsus supilkite plona srovele į plakamą jogurtą.
Sutrinkite mėlynes ir taip pat supilkite į jogurtą.
Tuomet gautą želatinos, jogurto ir mėlynių masę atsargiai supilkite ant jau sustingusio želė ir sausainių pagrindo.
Padėkite tortą šaltai, kad sustingtų ir skanaus!
INGREDIENTAI:
- 100 gramų cukraus
- 50 gramų margarino
- 250 gramų mėlinių
- 2 vienetai kiaušinių
- 180 gramų kvietinių miltų
- 1 litras jogurto
- šiek tiek druskos
- 30 gramų želatinos
- 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 100 gramų želės
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kiaušinius apie 4 minutes plakite (tam labiausiai tiks mikseris), po to palaipsniui suberkite cukrų ir dar paplakite apie 4 minutes.
Į išplaktus kiaušinius su cukrumi maža srovele supilkite ištirpintą ir atvėsintą margariną.
Tuomet suberkite su kepimo milteliais ir druska sumaišytus persijotus miltus ir viską palengva išmaišykite.
Dėkite tešlą į konditerinį švirkštą ar maišelį ir į kepimo popieriumi išklotas skardas išspauskite maždaug 4 cm dydžio apvalius sausainius. Būtinai tarp sausainių palikite kelių cm tarpus, kad jie nesuliptų.
Kepkite sausainius iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 8 minutes, kol sausainiai pagels.
Kol sausainiai kepa pasiruoškite želė pagal aprašymą ant pakelio ir jai pravėsus supilkite į norimą formą.
Kai želė gerai apstings sutupdykite į ją iškeptus sausainius. Svarbiausia, kad jie būtų sutubdomi ant dar nevisai sustingusios želė, kitaip užpylus jogurto juos iškels į viršų.
Išbrinkinkite želatiną su trupučiu šalto vandens ant silpnos ugnies ir šiek tiek pravėsus supilkite plona srovele į plakamą jogurtą.
Sutrinkite mėlynes ir taip pat supilkite į jogurtą.
Tuomet gautą želatinos, jogurto ir mėlynių masę atsargiai supilkite ant jau sustingusio želė ir sausainių pagrindo.
Padėkite tortą šaltai, kad sustingtų ir skanaus!
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą