REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek cinamono
  • 150 mililitrų cukraus
  • 4 vienetai obuolių (dideli)
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 150 mililitrų kvietinių miltų
  • 150 mililitrų pieno
  • 150 mililitrų aliejaus
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Nulupti ir supjaustyti obuolius norimo dydžio skiltelėmis (geriau mažesnėmis), šiek tiek pabarstyti cukrumi bei cinamonu.
    Mikseriu išplakti kiaušinį su cukrum, po to pridėti viską paeiliui, kaskart išplakti.
    Papurkšti arba patepti formą riebalais, supilti tešlą, ant viršaus supilti tolygiai obuolius, juos rankomis suspausti gilyn į tešlą, šiek tiek paliekant viršuje ir ant viršaus užpilti tešlą, kad gautųsi langeliai, kaip parodyta nuotraukoje.
    Pagrindinis iškepimo kriterijus - gražiai parudavęs pyragas.
    Mums jis yra toks skanus, kad dar neatšalęs būna didesne dalimi suvalgytas. Bet karštas jis labai birus, tai valgome su šakutėmis, atšalusį galima imti ir rankomis.
    Didžiausias šio pyrago privalumas man yra tas, kad jis ir skanus, ir labai lengvai paruošiamas, sugalvojus galima tiesiog išsikepti vakarienei.
    Taigi eilinį vakarą, kai užsinorėjau kažko „tokio - tokio“, o šaldytuvas jau tikrai prašėsi būti papildytas, iš tos nevilties sumaniau, kad pati galiu sukurti neblogesnį už internetinius obuolių pyragus iš to ką turiu... Na ir - gavosi toks, kokio ir ieškojau - lengvas, ne sausas, kur obuolių vos ne daugiau nei tešlos! O jis dar ir labai paprastas.
    Naudojant mikserį paruošiamas per 10-15 min.
    Kepama apie 50-60 min. 170 laipsnių temperatūros orkaitėje.
    Skanaus.

Autorius: Rima Kaziukonienė

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek cinamono
  • 150 mililitrų cukraus
  • 4 vienetai obuolių (dideli)
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 150 mililitrų kvietinių miltų
  • 150 mililitrų pieno
  • 150 mililitrų aliejaus
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Nulupti ir supjaustyti obuolius norimo dydžio skiltelėmis (geriau mažesnėmis), šiek tiek pabarstyti cukrumi bei cinamonu.
    Mikseriu išplakti kiaušinį su cukrum, po to pridėti viską paeiliui, kaskart išplakti.
    Papurkšti arba patepti formą riebalais, supilti tešlą, ant viršaus supilti tolygiai obuolius, juos rankomis suspausti gilyn į tešlą, šiek tiek paliekant viršuje ir ant viršaus užpilti tešlą, kad gautųsi langeliai, kaip parodyta nuotraukoje.
    Pagrindinis iškepimo kriterijus - gražiai parudavęs pyragas.
    Mums jis yra toks skanus, kad dar neatšalęs būna didesne dalimi suvalgytas. Bet karštas jis labai birus, tai valgome su šakutėmis, atšalusį galima imti ir rankomis.
    Didžiausias šio pyrago privalumas man yra tas, kad jis ir skanus, ir labai lengvai paruošiamas, sugalvojus galima tiesiog išsikepti vakarienei.
    Taigi eilinį vakarą, kai užsinorėjau kažko „tokio - tokio“, o šaldytuvas jau tikrai prašėsi būti papildytas, iš tos nevilties sumaniau, kad pati galiu sukurti neblogesnį už internetinius obuolių pyragus iš to ką turiu... Na ir - gavosi toks, kokio ir ieškojau - lengvas, ne sausas, kur obuolių vos ne daugiau nei tešlos! O jis dar ir labai paprastas.
    Naudojant mikserį paruošiamas per 10-15 min.
    Kepama apie 50-60 min. 170 laipsnių temperatūros orkaitėje.
    Skanaus.

Autorius: Rima Kaziukonienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų