INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 vienetas svogūnų
- 3 vienetai kiaušinių
- 450 gramų kvietinių miltų
- šiek tiek druskos
- 200 gramų sviesto (arba margarinas)
- 150 gramų grietinės
- 250 gramų avienos
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Dubenyje persijojame miltus ir išminkome su sviestu. Supilame grietinę bei išplaktus kiaušinius. Įberiame kelis žiupsnelius druskos. Viską gerai išminkome ir palaikome šaldytuve dvi valandas.
Avieną sukapojame nedideliais kubeliais, pasmulkiname svogūną. Įberiame prieskonius, įpilame kelis šaukštus vandens ir sumaišome.
Iš tešlos formuojame paplotėlius, į kurių vidurį dedame maždaug šaukštą įdaro, perlenkiame pusiau, suspaudžiame ir kraštus užsukame lyg pynutę.
Paplotėlius sudedame į riebalais išteptą skardą, aptepame suplaktais kiaušiniais ir kepame apie pusę valandos įkaitintoje orkaitėje.
Iš nurodyto kiekio ingredientų gaunasi maždaug 10 kibinų.
Autorius: Timūras
REKLAMA