REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • 10 vienetų kiaušinių
  • 205 gramai kvietinių miltų
  • 500 mililitrų pieno
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek aliejaus
  • 250 gramų grietinės
  • šiek tiek džemo (mėgstamų uogų)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Iš pieno, 200 g miltų, 8 kiaušinių trynių, druskos bei 3 kiaušinių baltymų sumaišykite tešlą, keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir iškepkite lietinius blynelius.
    Iškeptus lietinius sutepkite mėgstamų uogų džemu, susukite standžiais ritinėliais ir dviem sluoksniais glaudžiai sudėkite į sviestu išteptą stačiakampį kepimo indą.
    Pasiruoškite plakinį apkepti. 2 kiaušinių trynius išplakite su cukrumi, puse šaukšto miltų ir grietinėle. Pabaigoje įmaišykite standžiai išplaktus 2 kiaušinių baltymus ir ta tešla užpilkite blynelius.
    Kepkite apie 15 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol apkepas gražiai parus.
    Patarimas: blyneliai bus itin traškūs bei ploni, jei į tešlą vietoje pieno pilsite selterio ar geriamojo vandens, prisotinto angliarūgšte.
    Skanaus!

Autorius: Nastiušha

INGREDIENTAI:

  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • 10 vienetų kiaušinių
  • 205 gramai kvietinių miltų
  • 500 mililitrų pieno
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek aliejaus
  • 250 gramų grietinės
  • šiek tiek džemo (mėgstamų uogų)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Iš pieno, 200 g miltų, 8 kiaušinių trynių, druskos bei 3 kiaušinių baltymų sumaišykite tešlą, keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir iškepkite lietinius blynelius.
    Iškeptus lietinius sutepkite mėgstamų uogų džemu, susukite standžiais ritinėliais ir dviem sluoksniais glaudžiai sudėkite į sviestu išteptą stačiakampį kepimo indą.
    Pasiruoškite plakinį apkepti. 2 kiaušinių trynius išplakite su cukrumi, puse šaukšto miltų ir grietinėle. Pabaigoje įmaišykite standžiai išplaktus 2 kiaušinių baltymus ir ta tešla užpilkite blynelius.
    Kepkite apie 15 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol apkepas gražiai parus.
    Patarimas: blyneliai bus itin traškūs bei ploni, jei į tešlą vietoje pieno pilsite selterio ar geriamojo vandens, prisotinto angliarūgšte.
    Skanaus!

Autorius: Nastiušha

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų