REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1.5 kilogramo bulvių
  • 2 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 2 valgomieji šaukštai krakmolo
  • 0.5 arbatinio šaukštelio mairūnų (džiovintas)
  • 1 vienetas svogūnų
  • 300 gramų kiaulės faršo
  • šiek tiek druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis vorčesterio padažo

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sutarkuoti nuluptas bulves ir jas nusunkti.
    Nusunktą skystį palikti pastovėti, nes turi nusėsti krakmolas, po 10-15 minučių galima nuplikyti verdančiu vandeniu ir sudėti į bulvių tarkį.
    Susmulkinti svogūnus ir pakepti su 1-2 šaukštais alyvuogių aliejaus, sumaišyti su mėsa, smulkintu česnaku, prieskoniais ir mairūnu.
    Imti bulvių masės, suploti, į vidų dėti mėsos rutuliuką ir gražiai paslėpti mėsą tarp bulvių.
    Rankas suvilgyti vandenyje (vanduo padės juos gražiau formuoti) ir formuoti cepelinus.
    Cepelinus virti pasūdytame vandenyje apie 40 minučių.
    Cepelinai valgomi su pakepintų lašinukų ir svogūnų padažu.
    Skanaus.

Autorius: Ilona

INGREDIENTAI:

  • 1.5 kilogramo bulvių
  • 2 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 2 valgomieji šaukštai krakmolo
  • 0.5 arbatinio šaukštelio mairūnų (džiovintas)
  • 1 vienetas svogūnų
  • 300 gramų kiaulės faršo
  • šiek tiek druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis vorčesterio padažo

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sutarkuoti nuluptas bulves ir jas nusunkti.
    Nusunktą skystį palikti pastovėti, nes turi nusėsti krakmolas, po 10-15 minučių galima nuplikyti verdančiu vandeniu ir sudėti į bulvių tarkį.
    Susmulkinti svogūnus ir pakepti su 1-2 šaukštais alyvuogių aliejaus, sumaišyti su mėsa, smulkintu česnaku, prieskoniais ir mairūnu.
    Imti bulvių masės, suploti, į vidų dėti mėsos rutuliuką ir gražiai paslėpti mėsą tarp bulvių.
    Rankas suvilgyti vandenyje (vanduo padės juos gražiau formuoti) ir formuoti cepelinus.
    Cepelinus virti pasūdytame vandenyje apie 40 minučių.
    Cepelinai valgomi su pakepintų lašinukų ir svogūnų padažu.
    Skanaus.

Autorius: Ilona

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų