INGREDIENTAI:
  -   šiek tiek   bazilikų 
  -   6 vienetai   bulvių 
  -   šiek tiek   citrinų 
  -   šiek tiek   česnakų 
  -   šiek tiek   imbierų 
  -   šiek tiek   juodųjų pipirų 
  -   300 gramų   moliūgų 
  -   1 vienetas   salierų 
  -   1 vienetas   svogūnų (didelis) 
  -   1 vienetas   kiaulienos (skrandis) 
  -   šiek tiek   druskos 
  -   50 gramų   sviesto 
  -   šiek tiek   čili pipirų 
  -   100 gramų   lydyto sūrio 
  -   šiek tiek   ciberžolės 
  -   šiek tiek   padažo (pesto su moliūgų sėklomis) 
  
    PARUOŠIMO BŪDAS:
  -  Kiaulės skrandį išskusti, iš abiejų pusių su šiurkščia kempine ir druska gerai išplauti. Nupjaustyti riebalus. Ištrinti druska, česnakais, pipirais, sugrūsti į stiklainį ir palaikyti šaltai bent parą. Mano mama laikydavo apie savaitę. Nutarus gaminti tirštą sriubą, gerai išplauti ir virti apie 1 - 1,5 val. vandenyje su druska, pipirais ir lapeliais. Apvirtą supjaustyti šiaudeliais ir subertį į puodą su pasūdytu verdančiu vandeniu. Sudėti pjaustytas bulves, įberti pipirų, lauro lapų. Kubeliais supjaustytą moliūgą pakepinti svieste kartu su svogūnais ir supilti į puodą. Sudėti pjaustytą salierą, šiek tiek bazilikų, žalių petražolių, paprikos, šaukštą ar pusantro pesto su moliūgų sėklomis prieskonių, trupučiuką ciberžolės, gabaliuką imbiero.
 
 Sriuba verda apie pusę valandos.
 Supilti į lėkštę, išspausti šlakelį citrinos, užtarkuoti lydytu sūriu, papuošti.
 
 Ši tiršta sriuba tikrai neturi jokio nemalonaus skonio. Priešingai - specifinį, nepakartojamą ir visiems ragavusiems labai patinkantį.   
    Autorius: Regina Račkauskienė