REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Pats metas pasirūpinti gardžiais pietumis. Viena iš idėjų yra vištienos ketvirčiai, kepti orkaitėje. Štai kaip juos pagaminti. 

 Pats metas pasirūpinti gardžiais pietumis. Viena iš idėjų yra vištienos ketvirčiai, kepti orkaitėje. Štai kaip juos pagaminti. 

REKLAMA

Jums reikės: 2 vištienos ketvirčių, 3 valgomųjų šaukštų citrinos sulčių, džiovintų čiobrelių, raudonėlių, peletrūno, pusės šaukštelio maltų juodųjų pipirų, 2 kriaušių, 2 obuolių, 1 morkos, svogūno, 2 lauro lapelių, 6-8 bulvių, 4-5 juodųjų ir kvapiųjų pipirų žirnelių, druskos, pusės stiklinės vandens. 

Iš pradžių vištienos gabalėlius įtrinkite su citrinos sultimis bei prieskoniais, sudėkite į dubenėlį ir užpilkite likusiomis sultimis.

Pamarinuokite šaldytuve maždaug 1-2 valandas.

Tada pasimarinavusią vištieną pasūdykite pagal savo skonį, sudėkite į kepimo indą. Tuomet šalia išdėliokite pasūdytas bulves (didesnes reiktų supjaustyti į smulkesnius gabalėlius), į 4-6 gabaliukus supjaustytą morką, svogūniuką, pipiriukus, lauro lapelius, supilkite vandenį bei dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros.

REKLAMA
REKLAMA

Kepkite maždaug 30 minučių, kol mėsytė bei bulvytės jau gerokai suminkštėja. Sudėkite į skardą pusiau perpjautas kriaušes bei obuolius, jei reikia - apverskite vištienos gabalėlius bei kepkite dar apie 15 minučių, kol mėsa visiškai iškepa (įbedus šakutę, bėga skaidrios baltos sultys) ir bulvės suminkštėja.

Jei mėsa bei bulvės dar būna nepaskrudusios, likus maždaug 5 minutėms iki kepimo galo padidinkite orkaitę iki 230 laipsnių temperatūros, kad vištos odelė apskrustų. Galutinis vaizdas, perkeltas į lėkštę pateiktas nuotraukoje žemiau:) Skanaus!

Šaltinis: Worldrecipes

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų