REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio teisme neįprasta ir itin tragiškai pasibaigusi meilės drama. Į teisiamųjų suolą sėdo 23-ejų metų biržietis, parke rugsėjo pirmosios išvakarėse šaltakraujiškai nudūręs vaikystės draugą. 18-metis tapo auka, nes nesutiko palikti merginos ir jam atsakyti tuo pačiu.

Panevėžio teisme neįprasta ir itin tragiškai pasibaigusi meilės drama. Į teisiamųjų suolą sėdo 23-ejų metų biržietis, parke rugsėjo pirmosios išvakarėse šaltakraujiškai nudūręs vaikystės draugą. 18-metis tapo auka, nes nesutiko palikti merginos ir jam atsakyti tuo pačiu.

REKLAMA

Panevėžio apygardos teisme narpliojama neįprasta vyro meilės drama pasibaigusi šaltakraujišku vaikystės draugo nužudymu. Į teisiamųjų suolą sėdęs 23-ejų metų biržietis Žydrūnas Skavaronskas nuo užgriuvusio dėmesio nesislapsto. Tačiau kalbėti nesiteikia.

Pamatyti iš areštinės atvežtą sūnų iš Biržų atvyko ir vaikino mama. Bet nei su aukos artimaisiais, nei su žiniasklaida moteris noro bendrauti neparodė.

„Nežinau, ar meilės drama buvo, bet požymių dėl kažkokių jausmų buvo, o asmuo kaltinamas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnė, dėl nužudymo. Motyvas vienas iš tų, kad žuvusysis jį išdavė“, – sako prokuroras Arvydas Gramba.

REKLAMA
REKLAMA

Šnekesnis prieš posėdį buvo atėjęs teisiamojo advokatas, jis sunkiu nusikaltimu kaltinamą suimtąjį mėgino pateisinti.

REKLAMA

„Jie buvo draugai, jis prisipažįsta, gailisi, tai va tiek jums galiu pasakyti. Pasielgė taip, jį, matyt, įžeidė ir taip gavosi“, – sako advokatas Arvydas Alekna.

Tačiau sunkūs įtarimai, kritę ant aukos bičiulio itin prislėgė 18-mečio artimuosius. Sūnaus netekę tėvai iki šiol nesupranta, kodėl viename kieme užaugęs ir niekada dėl savo elgesio neišskirtas geriausias sūnaus draugas pakėlė peilį.

„Sūnus su panelėm draugavo, bendravo, o jie buvo draugai nuo vaikystės. Ir kaip byloj teko tokį sakinį perskaityti, mano sūnus buvo vienintelis, kuris iš jo nesityčiojo“, – sako aukos mama Laima Aukštikalnienė.

REKLAMA
REKLAMA

TV3 reportažą žiūrėkite:

Sūnų teisme apraudanti mama pasakojo, kad apie Žydrūno jausmus jos sūnui nieko neįtarė ir nenujautė. Tik likus savaitei iki tragedijos iš sūnaus draugės sužinojo, kad kaimynas nuo vaikystės yra įsimylėjęs jos sūnų ir dar apie tai jam prisipažino. Mat nepatiko, kad šis draugauja su mergina.

„Aš nemanau, kad buvo spontaniškai, buvo iš anksto suplanuota, yra ir byloj tokie duomenys, nes mes iš Salvijaus (nužudytojo aukos – red. past.) mergaitės, likus savaitei iki tragedijos, sužinojau, kad jis yra įsimylėjęs, kad jis spaudžia Salvijų, kad šis mestų merginą, kad būtų su juo. Kai Salvijus atsisakė, tada jis buvo netgi pasakęs taip, kad man per tave dabar yra taip blogai aš nužudysiu tave ir pats nusižudysiu“, – sako L. Aukštikalnienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kad meilė be atsako virs šitokia kraupia drama nesuvokia ir nužudytojo draugai: „Čia pasaulio pabaiga galima sakyti. Kosmonautas“.

Subadytą jaunuolio kūną ankstų rugsėjo išvakarių rytą Biržų parke aptiko į darbą ėjusi praeivė. Tąsyk maždaug po pusdienį trukusių intensyvių paieškų kriminalistai išsiaiškino, kad bičiulis 18-tą gimtadienį atšventusį draugą į parką iš namų išsiviliojo dar prieš vidurnaktį. O kitą rytą lankė nužudytojo tėvus, draugus ir kaip niekur dėjosi nieko nežinantis.

„Sukrėtė, nes mes dar pas jį (Žydrūną – aut. past.) buvom tą rytą. Visi. Normaliai (elgėsi - aut. past.), jis buvo išgėręs jau butelį „Granto“, nes mėtėsi ant stalo stiklinė“, – sako aukos draugas Lukas.

REKLAMA

„Iš pradžių vakare mes buvom susitikę, jis užsiminė, kad gali pažinoti žmogų, kuriam kai kas nutiks. Bet aš ryte pamačiau feisbuke straipsnį apie rastą žuvusiojo kūną, kai su juo susitikau, paklausiau, ar ne jo darbas. Jo atsakymas buvo, o jei ir mano, kas tada. Taip pokalbis ir baigėsi“, – sako įtariamojo draugas Algirdas.

„Yra byloj jų susirašinėjimai paskutiniai. Iškvietė, kad pasikalbėt, sūnus dar iš karto nesutiko, sako, jau vėlu, aš pavargęs, bet jis neatstojo, atseit reikia vistiek pasikalbėti ir išsivadino, nes eilė SMS atvaryk, atvaryk. Ir jis išėjo“, – sako L. Aukštikalnienė.

Už draugo nužudymą biržiečiui gresia nuo 8 iki 20 metų kalėjimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų